澳洲移民 你問我答 (12)

1001 回覆
37 Like 7 Dislike
諗住黎澳洲讀

當然最後要係睇邊到有老細肯收
不過都想有個概念邊個states係對自己Phd graduates 最friendly
VIC > QLD = WA
同其他case一樣,都係要解釋番點解唔請本地人先。
今晚覆住咁多先。

🕯️
謝巴打
想問下 有親戚係澳洲開公司 係咪可以公司擔保我移民? thanks樓主
有機會。
請問80分行NSW 190, occupation 232111, 夠唔夠分? google唔到佢cut off point
機會不大。Architect又唔係好似RN咁缺,唔會落到80+5。
係咪482再轉186咁?但482好似要有工作經驗先可以申請?我係香港大學fg冇工作經驗咁可以申請邊個簽證?同埋我親戚都係細公司 營業額一年50萬aud左右 其實夠唔夠資格擔保我?thanks so much!
係咪482再轉186咁?
Yes.

但482好似要有工作經驗先可以申請?
Yes.

我係香港大學fg冇工作經驗咁可以申請邊個簽證?
咁就係香港草幾年工作經驗先。或者過黎讀個master一邊讀一邊係你親戚公司做幾年先。

同埋我親戚都係細公司 營業額一年50萬aud左右 其實夠唔夠資格擔保我?
擔保資格仲要睇好多野。例如規模,員工,咩公司,係邊度,開左幾耐,等等等等。
唔該晒
唔知有冇人問過。巴打我想問吓bno, 澳洲同特區三本護照可唔可並存
有咗bno同特區再申請移民會唔會受影響
可以,無影響,我就係活生生既例子。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞