澳洲移民 你問我答 (12)

1001 回覆
37 Like 7 Dislike
巴打想問下你邊度有寫physio 攞VIC 190 要係Victoria 讀physio
你入紙個陣已經搵到工? 定係你係報recent gradurate 個個?
我都係hku psyc!想問APS檢查學歷係唔係要有official transcript 先受理?你係幾時send去俾佢檢查?
我早兩年見到仲係講要Victoria graduate,但宜家已經冇寫,or可能我睇錯唔好意思
宜家我再上去睇physio VIC 190有分graduate path or non graduate path

graduate path: 澳洲讀physio, English test 7, aus physio registration
non graduate path: English test 7, aus physio registration, minimum experience 2 years

我係Live in Melbourne website睇到
我入紙果陣有工,我其實想一graduate就入紙但我唔夠分(年齡唔夠大😂攞最高分)。但過咗幾個月,佢改計分制,單身有加分,所以我岩岩夠65分入紙
Thx for the info
係呀,同埋grad cert囉。大約今年3 月?
明白,所以係19年畢業生?因為我今年畢業,成績有排先出🤦🏻‍♂️有機會遲得濟
應該都有人問過
但都想問多次
究竟考ielts定PTE好
d人話者PTE易d
話考PTE有機會衝到上全8
但考ielta拎4個8簡直天方夜譚
相對地ielts又好似多d source
就咁google都勁多雞精班online course可以上
但PTE又好似冇咩人考咁
有冇人可以介紹下想學PTE邊間好?
最好係structured online course
物理治療師 就算考完試都要有job offer先可申請移民。

請問人在香港,點揾工?

thanks c hing
係啦。有咩你加密個tg我再搵你啦,唔係嘅我都唔覆啦
PTE 容易嘅原因係完全撇除人為因素 全電腦考試同改卷
捉路 tip 題極易 所以好多人勤力可以操個 full 9 返嚟

香港無乜堂 for PTE
PTE 係考應試技巧
可以自己喺網上面 research
Youtube google 都有好多 info
另外都有強國 app 可以做雞精
我都係無人教自己操返嚟
你當變相係考核你搜集資料嘅能力

你一定要上堂嘅 就搵下private tutor
thanks for yr reply
我就係想搵雞精考試班
唔係為左學英文

我都見youtube好多
但好唔well structured
d野散修修
而家已經日日ot
唔想再花時間自己analyse 點考 有咩題型etc
寧願俾錢有人整理好晒所有野
等我睇完即刻可以操卷 唔駛自己trial n errors

anyway 即係有冇咩好介紹
無 我唔識香港有 tutor 教 PTE

Good luck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞