想去日本生活/剛黎到日本既你地【2】

1001 回覆
4 Like 8 Dislike

40歲都有 仲要係香港人
大阪住嘅香港人我識嘅平均年齡都係25歲,暫時10個人到
下年黎到?
今年全年封左冇留學生黎到
好多人係自己國家online授業
覺得學唔到野又曬錢 延期仲好
明明用黎換visa online真係撚狗
開啦今個月都開
上個月出左新聞了
其實有工作簽證可唔可以申請埋配偶一齊過去日本呢?
上網睇有d話得有d又話有問題
有沒人可以share下成唔成功
如果做做下partime有公司肯請做長工有冇機會轉到工作visa
租車自駕好平姐
將解除拒絕中台韓等入境的限制 出差回日本免隔離2週

現已得知,針對防止新型冠狀病毒流入的入境對策,政府已確立了將在近期著手徹底放寬的方針。

以全球為對象,針對從海外出差返國的日籍人士等,在一定條件下將免除回國後的2週隔離。目標藉由讓海外出差變得更容易,來推動經濟再生。

此外政府也果斷決定,將首度解除自今年1月起依序擴大範圍的勸告中止前往及拒絕入境。目前的方針是以感染狀況趨緩的中國、台灣、南韓等12個國家‧地區為對象。由於簽證等的限制措施將會繼續,因此並非開放外籍觀光客入境,而是從對象地區入境者,在入境時將不需要進行檢驗。

而免除回國後隔離2週的對象,除了從海外出差回國的日籍人士外,還有持可再入境日本之居留簽證(日本稱在留資格)的外籍人士。並將要求提出寫有在日本的居住地、工作地及預定接觸者等的活動計劃書。入境後2週內僅同意其往來於居住地及工作地,並且將不允許使用大眾交通工具。

■商討解除勸告中止前往及拒絕入境的12個國家‧地區

中國、南韓、台灣、香港、澳門、新加坡、泰國、澳洲、紐西蘭、汶萊、越南、馬來西亞
係正式開左啦, 10月1開始新規留學生已經接受申請VISA,
拎到VISA就行得,
我仲等緊學校份誓約書先申請到
咁準備下年4月去了
Nice
我屋都租埋了...海外簽約幾方便, 唔洗去到慢慢搵
你搵代辦定自己搞?
租屋就自己搵仲介幫手, 其他野自己搞
佢肯請你做長工 公司會幫你搞埋工作visa
想問下租左邊間公司
我同另外兩條友初初去日本果陣中左伏
間屋冇問題 但係上網似56k
我意思係管理公司定咩? 依家個盤係suumo, home's個度搵番黎,
類似大少少既一戶建 一棟野得4個單位咁, 新築黎
Leo palace 會中伏
LEOPALACE我第一次睇已經唔簡,
又細又貴...
不過岩一個人住又厭麻煩既人
It has some of the highest lakes in the workd that are rich with fish and other marine life and the surrounding countryside is inhabited by flocks of yellow ducks and wild horses as well as donkeys. The lakes there such as Lake Paiku which is four thousand five hundred and ninety two meters above sea level, reflect the beauty of the stars, giving a double view of the sky at night. You can even set up camp there to get the best view of the stars and the Milky Way galaxy.
接送車,最平24000yen,最貴33000yen

我冇車牌
我都想知,淨係見再有唔少台灣人成功攞了滯在簽,但唔條件要點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞