台灣youtuber集中討論 (3)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
你去過苗栗未? 風景好靚,金榜好食,客家菜好正……不過好藍。
藝人開店好多都係新屎坑香3日,過一段時間就執。youtuber都差不多吧。
講緊博恩下下抽苗栗水
因為苗栗藍……藍到pk
情況似,我們元朗國一樣……
所以點解要抽。

我係話,去過苗栗感受過,就會明點解苗栗係苗栗國
????????
有D好笑
三原入面個人最鍾意Jun同Tommy,感覺佢地有少少似神馬兩位,尤其是Jun認真幽默。
我睇三原主要會睇佢地嘅Main Channel,通常睇有關日本文化又或者係佢地嘅改編歌,不過宜家嘅三原Japan無咗Tommy真係感覺好似少咗D嘢咁,D女又響英文同日文Channel,基本上就好少睇QAQ
基本上神馬同邊個Youtuber合作都可以接受,尤其是係同一間公司嘅都OK(尤其是係三原最熟個三位主持+黃氏兄弟,不過呢排黃氏唔知係咪行程太忙好難抽時間同搞神馬合作orz)
的確睇咗尋日條片真係感覺高質咗D,畢竟阿神同Tommy兩個都曾經合作過幾次又無咁尷尬,而且馬田的確有做開唸條片idea嘅工作,睇過搞神馬舊片都知馬田有份唸idea,虛擬搞神馬最初都係佢整出嚟當9片用
BTW我都好掛住野生神馬一齊拍片
我睇淳也一定要睇埋字幕。無字幕真係聽唔明。其實如果唔怕黃標的話,馬田配jun醬拍歌舞伎町獵奇應該有點擊率。兩個色色開王昌應該幾好笑哇~唯一驚要翻譯……
想睇三原既靚女 ,睇umai頻道啦…最靚女既文孜(zuzu)成日係度。我係女都覺得zuzu好靚吖
我有睇黃氏兄弟開箱頻道架,不過我最鍾意既成員……阿薇薇……未係搞神馬出現過。搵集安排薇薇死纏阿神應該好爆笑!最緊要全程講台語……
(真係好唔明點解細佬台語咁流利,哥哥一句都唔識……)
星期六預告會出現新鮮馬田,會同sunny creamy一齊出現嗎?
勁鍾意sunny d國語,好笑到肚痛!
好多台灣人都話正~笑死~真係有台灣人留言叫佢開arhotv taiwan架……因為佢就咁樣講野都充滿娛樂性!
其實馬田點都唔撚會係屎家軍真係衰口才差,講嘢1999
無計藍田講野要兜一大輪+唸得夠快先明佢講咩,不過唔排除講電話果班...反正尋晚用曬99.9%腦力去八卦花生🥜
我都好期待馬田+Jun單獨拍片,就驚會唔會被黃標,畢竟觀眾都知佢地係王昌大王
黃氏兄弟最鍾意係佢地嘅整蠱系列同外婆家系列,BTW薇薇真係超正,到依家仲記得哲哲條假結婚愚人節片同埋後續嘅黃氏姦情(勁似果D台灣本土劇feel...),如果真係有追阿神嘅戲碼就真係好好笑XD(前提係阿神條女唔吃醋
Sunny嘅國語認真好笑,無唸過佢同Creamy客串一次搞神馬(?)會引到台灣觀眾,BTW如果真係有ArhoTV Taiwan嘅話可以唸下,就驚台灣觀眾會唔會無意八卦之後又亂七八糟
阿神: 香港尤土伯的恩怨干我屁事哪?

阿神台豬黎,佢有開B站,又點會理呢個人? 佢又唔係阿滴志祺博恩阿嘎呢d有態度既人……
食花生算,我覺得馬田唔想得罪屎家軍,所以抱著: (屎家軍)搵食嗟,犯法呀? 既思維考量佢地。
不過我係佢就唔表態,對自己零好處。做自己野,兩邊唔得罪最好。
鬧嘅時候唔用下個腦都用下個屎忽諗呀
人地馬田簽capsule 連埋香港堆都廢時
我都唔信馬田埋屎生堆。不過亦無必要同佢地過唔去。
講起youtuber埋堆,其實台灣都有。
馬田都話台灣都有呱家軍,唔通又係政治考量? 邱威傑好似係議員黎。

政治我就唔知啦~我就覺得埋呱家軍可以易d拎走鐘獎就真……

另外,capsule本身已經係一堆。我印象中capsule堆都算幾賺錢,但要拎走鐘獎就比較少。

雖然如此,兩堆人感覺友好,而阿滴可以游走兩堆之間,究竟佢算邊堆?

連衛兵:藍田係牆頭草大愛撚
唔講唔知有瓜家軍呢樣嘢...可能我睇開嘅唔係PressPlay堆(滴兄妹、金針菇、愛莉莎莎果D)就係Capsule堆(除左搞神馬,仲有三原、黃氏兄弟等)
雖然PressPlay同Capsule無咩衝突,兩邊Youtuber都可以互相提對方甚至合作orz
但起碼瓜家軍d質素好過屎家軍先啦,埋堆唔係問題,質素先係重點
Youtuber里長唔計
第一次聽呱家軍除左佢office啲人仲有邊個
歡樂無法黨
YJ算唔算
Yj直頭同佢個女冇分別
VictorNg煩唔煩啊DLLM
香港Youtube界問題關台灣Youtube乜事啊
收皮啦DLLM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞