台灣youtuber集中討論 (3)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
公眾人物形象出現落差,係香港都俾人屌偽人,係台灣就變聖人?!

本身約炮同gay就一定係大眾有爭議嘅事, 否則佢站道德高地根本唔需要拍片喊,唔需要澄清。

有一部份嘅人就好似你咁諗佢無做咩傷天害理嘅事,有另外一d人覺得佢好嘔心都好正常。
阿嬌件事幾多年前 已經係兩個世代嘅人 價值觀都未必完全一樣啦
而且唔係每個人形象有落差就係聖人冇人屌 豬蝶都係俾人鬧架
而家被週刊爆曬出黎 佢點都要出黎交代件事啦 至少潛水冇辦法解決問題
出櫃嘅恐懼亦唔係一般人想像得到 喊係人之常情
如果覺得gay同約炮就噁心 咁係大家嘅接受程度唔同 我都冇辦法逼其他人去接受 呢個係佢地嘅自由
咁你應該學下尊重香港藝人既私生活,而唔係去批評埋台灣既藝人
呢d思想問題大眾點諗同當事人有冇做錯根本就冇掛鉤
唔通我對婚前性生活反感咁就代表婚前性行為既人都做錯?
佢呢單野真係有錯既可能就係破壞左一啲fans既幻想,令佢地失望
呢啲後果自然會反彈落佢地個channel
唔鐘意既自然唔會再睇,冇咩好屌
又錯形容,阿嬌當年第一時間又話移花接木,又話俾人屈,仲話要報警。瑋瑋叫做間接認咗。加上有睇開黃氏嘅會知道本來佢兩兄弟間唔中都會講下小小色色嘅嘢,其實形象誤差冇大家想像中大。然後條片冇強調約炮,係根本冇約成,又應該瑋瑋覺得要同黃媽媽承認同性戀仲辛苦過認約炮。

當然外間要點諗冇人控制到,作為一個追求民主自由嘅人只可以開導自己都身邊嘅人,令佢哋認識身體自主權。坦白講就算阿滴,甚至滴妹約炮我覺得都冇嘢。
豬碟嘅問題係豬唔係單身,但男未婚女未嫁,身邊較開放嘅人都會覺得嗰單都可以叫冇問題。
我就係呢類。
我自認老土,我真係好接受唔到。
我本人就接受唔到。
如果有人話約炮無問題,咁你地繼續啦下, 唔好逼我話無問題就算啦
所以過一排睇下點擊就會知。
一味支持可能係網軍,或者公關手法。
即係你接受唔到單身男人因為有性需要而去約SP叫雞?
我覺得只要一個人接受到單身男人搵人解決性需要 咁更加可以接受到其他case
唔係話逼你接受 我理解每個人對性嘅價值觀唔同 只係想討論吓
我唔會係我角度強迫其他人認同 如果唔係我同中共有咩分別
我嘅角度就係 我唔會透過約炮一件事 去斷定佢係一個好人定壞人
就係咁
之前Sunny同Creamy代班一集搞神馬台灣嘅反響都好大 就驚台灣果邊會唔會八卦Sunny過去D料
日本尊尼事務所班養成系俾雜誌爆過行夜店、搵粉絲,夜店女做SP嘅新聞唔少,粉絲依然當無事發生
仲有D唔出名又無咩形象定位嘅,例如某個CCTVB藝人認同自己粉絲約炮,comment底下唔係唔識就係屌聲四起,當然俾人批同形象有關但唔係最主要
借個位宣傳下,希望大家支持台灣Youtuber之餘
都支持下香港本地youtuber
廣東話受眾本來就好少,好需要大家支持
希望大家訂閱同CLS
最好睇完條片比返意見小弟
等小弟可以進步
希望各位巴絲支持

https://www.youtube.com/watch?v=CzPIl3wBU5U
我覺得只要仲係單身
搵sp係冇問題
但瑋瑋話晒都係半個公眾人物
點解會用app去約炮咁危險
可能黃氏兄弟呢幾個月行程有D密,用app約炮比較方便掛,點知咁就GG
只可以講今時今日用交友App越嚟越普遍近排見過唔少Youtuber有交友App嘅廣告
我唔會因為瑋瑋去約炮而覺得佢壞人。
但我不否認我會對呢種人有戒心。
sunny有咩料可爆?
我只知佢以同吹氣娃娃阿悠拍片。去發夢同埋同西多士有過拗撬囉……
比較出奇係佢點解咁多錢租樓,同買supreme嗟……
你識佢 佢唔識你
有咩好戒心
關咩男定女事
我係絲都唔覺得佢吸引
Same here,其實三原成隊都唔吸引,我通常剩係為睇佢哋feat嘅創作者先睇,佢哋食好多嘢都話好好味,對人又好公關,感覺上好假。
剩係睇4條女覺得rinrin明明係大學idol但係又大癲大肺呢種反差好正
呢D可能係日本人通病掛。聽聞日本果邊嘅工作模式待人接物同處事態度都好規矩又公關,就係邊個都唔敢去得罪果隻
女入面覺得ずず都幾正,羨慕佢台灣人講日文又無咩口音
講起三原
上年6月果時佢地有喺story支持香港
zuzu ig仲有出埋po
不過差唔多過左成年
唔知宜家佢地咩立場了

btw之前一直睇三原taiwan學日文
zuzumana
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞