台灣youtuber集中討論 (3)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
BTW講開又講..

蛇丸好似無提過佢嘅父母?
佢提哂叔伯姨嬸,阿公
提埋椒爸椒媽
應該係同兩老關係唔好,椒爸椒媽胡椒佢地又對佢好
所以先會咁熟
或者純粹兩老唔想出鏡
副CHANNEL好睇過主CHANNEL系列
發生左咩事
之前2兄弟連埋工作室一齊拍片
而家得返佢同003
工作室還工作室
國動自立門戶,開左硬漢娛樂
但都係同蹦蛙同一個工作室
所以003要頂佢個位,雖然國動有時都會返黎拍
最主要我諗都係國動頂細佬唔順
同埋細佬直播好似覺得工作室有D人廢,甚至想炒人,唔知係直播做效果定咩,典型大男人
但自己都諗唔到好企劃
所以出現左統神倒讚行動
但副CHANNEL D效果好好多
有無睇反正我好閒?
我睇唔明
唔至啦
當初同企劃威力嘈交 話佢淨係識諗關於食嘅題材 點知自己接手之後全部都係食
拍片態度差 自己拍大胃王食唔掂搵仁豪頂 相比之下國動直播係臭嘴 但拍片認真好多
twitch直播最後一日又係到屌觀眾 先有7414依個梗
之後又公開話工作室太多人 要炒會炒笑算+萬隆先
統神真係越嚟越差 無論邊方面都係
對家76toyz人品唔評論 但至少keep住諗啲創新題材 越做越大
留言會有人解釋
我成日都好懷疑係佢地自己黎
佢明明都賺唔少 但係拍片勁姑寒
有冇幾條最難明嘅挑戰下?
我覺得佢地啲片好睇在就算唔明都好有娛樂性
佢好似有講過自己係阿公阿婆湊大
所以佢身世應該有啲特別掛
就好似阿嘎咁,唔知佢身世聽到佢父親節燒豪宅俾自己老豆會以為佢好惡毒,其實係因為佢好細個已經父母雙亡。
阿嘎身世咁慘架
真係唔知
更正,父母喺佢一歲時離婚,由爸爸照顧到九歲,然後爸爸喺佢九歲時車禍走咗。佢總之就係好細個就冇咗父母。
哭到死!這群人感情真係好難得,然後以為展榮係團長係掛名性質,點知原來係真係做咗咁多嘢。
https://youtu.be/-EVx0y9_YXc
唔知點解係吸引唔到新觀眾
不過仲有一堆死忠睇 例如我
等緊炮王系列
新嗰集好明顯有進步節奏同剪接都好舒服
志祺77重感冒到解召
志祺77重感冒到解召
死忠+1
大麻吸餐車好撚好笑
仲有因為有啲黃標左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞