Guild Wars 2: 兩大DLC 50% off 討論區(附新手教學) [4]

994 回覆
17 Like 5 Dislike
你去tp搵下
大約12-1500金有了
但唔多抵
當初一升到80就去左打wvw
周圍搵人殺真係好爽 尤其係20人以上團戰
一打就打左5年 啲隊友AFK哂我先唔玩
居然依家會有人提起呢隻GAME
一千金一件?我好耐無玩,印象中以前都係一千幾金一把leg 武器
有PVE WVW PVP 傳奇甲
所有傳奇甲都交易唔到

傳武有2代
1代使用或解鎖之前可以交易
2代不可交易

想平就整1代 我覺得好多1代武靚過2代

最貴係直接買傳武
想平d就買基底同材料自己整 自己跑100%地圖 成本平幾百金

最平方法就係解成就免費拎到基底 (所以傳武平左因爲基底可以整 只要你有時間)
長期上線既玩家可以考慮
印象中 呢個方法既傳武不能交易 (如有錯請指出

例如我要整1代黑色大劍
https://gw2efficiency.com/crafting/calculator/a~0!b~1!c~0!d~1-30704
呢個網非常好用
可以計埋成本
係英文所以先少香港人
咁交易唔到點解話可以買傳奇甲。
我之前想整傳奇甲一直,不過要打raid 好難搵到固定人打
岩岩開玩過一排 衰冇中文
果時無無聊聊咁升左28個角色80LV
咁高質既game點可以香港人唔知
要推廣出去
唔知邊個話買
raid lfg都搵到團打
28個
正, 可以加去Q&A

ele玩Staff用邊種傳武最好
一代個樣麻麻地咁
係, 但runescape都多HK人玩啦
真?但係完全唔識打會唔會troll比人踢
講到好輕鬆咁

80先係新開始
我記得巨人地圖1~10LV個雪地 有個連續好多事件任出現 最後打隻會吹風既BOSS 前置會幾個任先會出黎 放幾隻人去等 每一個鐘左右都會有隻BOSS 刷刷下 不知不覺得好多升到80LV
依隻可以係最低LV地圖都可以升到頂
你都幾好野 一個圖升到max
1, 2代都幾靚 自己揀
Gw2真係好多回憶
當時為左整傳奇特登開隻賊打親友團arah
每日刷完野就去沖馬桶
每次SAB開就幫下團友跳
Scribe一出就用左千幾g升滿
仲要為左個地球儀跑多次100%圖
可惜我個團長打完wing3就afk左
加上個團D人都afk埋 POF開左一個星期我都AFK了
Btw Asura世界第一
GW1有中文
GW2仲諗住實出中文 結果只係支那服
自己睇一睇YouTube 其實好易就上手
我好多時都一人玩
無問題
我覺得基底儲錢買好啲
慢慢解成就解到人都癲
拎啲時間嚟搵錢其實應該差唔多

除非你每樣材料都自己打
唔係嘅話上tp 買其實可能仲貴

利申:後悔當初點解唔直接買基底
當年一出果時真心覺得正 pvp pve 純粹周遊列國都可以玩得好開心
最衰同支那簽左約開唔到中文 唔係回鍋返黎行大地圖睇風景都覺得正
btw當時覺得大地圖隨機&可亂入任務好先進。就算依家都未必會有game咁做
冇支拿仔都係好事嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞