Guild Wars 2: 兩大DLC 50% off 討論區(附新手教學) [4]

994 回覆
17 Like 5 Dislike
愛心任? 得
故事組隊都解得
可以
想問下佢送果個Build Template Expansion 係跟account 定跟character
Character
回鍋想搵公會入
新手岩岩join
摸索中
hi
Pof又有半折了
最近學野
少左上線
有冇香港公會
留GAME ID
輕推
Game ID: Hello Darkness.4387
啱啱完咗新手教學, 想問下一步係唔係做嗰啲npc心心任務?

同埋我揀咗嗰個server話係very high player count, 想問邊度可以搵到多啲玩家一齊玩? 因為一開始個lobby好似好少人

唔該唔該
server只會影響wvw 既陣營
平時pve會見到所有US ser既玩家
如果同一地圖太多玩家
會自動生成分流 先會分開左玩家
只要係組隊系統加入隊伍
可以join in隊友既分流 (地圖人數未full的話)

新手時期最簡單既升lv方法就係探索地圖
解下愛心 開waypoint
我就鍾意周圍去
好過以前d game固定殺怪吸exp

你見地圖少人 因為好多人都升到80
所以新手圖比較少人
建議入公會 方便問人
呢到有HK公會
或者台灣公會可以推薦比你
都算多人
而且公會可以join 5個
account ID: trolling.2679
唔該唔該
台灣準備左一篇for新手既pve指引
附錄有華語公會
GA ACE GWGP TW唔錯既台灣pve公會
其他wvw公會 自己考慮加入

https://hackmd.io/@lonelydragon0122/HyFvmYIcU/%2FQVCDNzTCT8-oNgYVqM9zUQ
回鍋玩家, 想搵香港公會, 偏向pve (fotm, raid, open world)

Game ID: Duron.9750
想當年岩岩出果陣係咁打, 雖然畫面靚同自由度高, 但係以前打 GW1 熱血好多, ascalon
push
升到80lv再買未遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞