Guild Wars 2: 兩大DLC 50% off 討論區(附新手教學) [4]

994 回覆
17 Like 5 Dislike
不過而加隻GAME更新好慢 但係你玩番D舊內容都有排玩 有咩唔明入公會同DISCORD問
岩岩開始玩 有冇discoed link?
當年剛出HoT退左坑,最近想玩返,未買expansion,入返game有啲無從入手。

如果買expansion第一件事要做乜?
玩pof拎raptor
解左d pof先再解hot
爽好多
留game id, in game 加你入公會 再比discord link你
尋日入左GAME打左POF拎RAPTOR 連一開始救火都死左勁多次
回鍋玩家路過, 留個ID等人加公會先~
GAME ID: KitKitKitKitKitKit.5602
小弟不定時久唔久玩, 求休閒公會收留, 有時online可以吹下水或者抱大腿打下wvw

我都係睇完樓主呢個POST而單番隻gw2, 想當年一出就有玩左一排
而家隔左n年番尼, 乜都改曬唔識玩
開左個elementalist, 難玩到痴線, 郁d俾人打兩野就殘血, 究竟點玩
同埋d每日任好q煩, pve果part要去埋d都未開過地圖既版做event

最後, 希望可以挨到keep住玩落去
不行鳥, POF主線打左幾關一直死, 用ELE但唔係PPF果種裝, 已經死到無癮, 睇REDDIT果D話跟HP TRAIN又完全唔見有
我都係用ele, 開頭係感覺易死, 玩熟左d build/skills就好d
你可以參考下人地ele build係點
http://metabattle.com/wiki/Elementalist
我前期係d/d或者劍/d, 近戰高攻但易死, 主用火
後期pve我主要都係用番staff, 因為可以離遠打; 輔助技能用glyph of elementals(有大技, 我用開火) + glyph of lesser elementals(max 3隻), 咁樣無咁易死, 有3隻元素 + 一隻大元素幫你頂下d怪
Glyph of Storms我都必用

每日任我做無做過既
每日賺少2G+AP囉
你係用max lvl boost 上80lvl?
如果用max lvl boost佢會送一套裝比你, 都幾勁
你睇番上一個留言, 我都係玩ele, 有少少心得無咁易死既
我用ele 同 mesmer 都覺得好死
後尾主線全部用renegade 過
我都好想keep住用d/d, 好鬼型, 但一埋身就無血
想知你打緊會唔會係咁轉屬性, 唔太知ele個玩法應該點, 睇d trait好似想我出曬技就即刻轉另一隻屬再出技咁

用glyph summon 兵仔都好正, 但有時吹吹下雞,會諗咁我點解唔玩necro因為我本身都有隻necro, 開曬5,6隻兵仔出尼行好鬼爽, 又唔易死
所以都諗緊好無玩番necro算

ching你教路咁講, 用glyph of storms, 我都唔太識用既時機, gw2最唔習慣既野就係d技能cd勁長, 唔知幾時放好

好想join d 谷可以討論多d game既野身邊d fd個個都無太大興趣打機, 最多只會玩下switch mario果d大路野, 說服極d fd都無人會一齊打
唔係呀 用以前既舊角 本身用PPF裝宜家改左做https://metabattle.com/wiki/Build:Tempest_-_Fresh_Air_Tempest
Tempest 好似勁易死咁
用weaver算
新手想問下點解禁W S行會自動翻滾
另外上到80LV要幾耐時間?
你應該未熄㩒兩下會dodge
setting有個位係熄double tapping to dodge
如果係跑圖咁升lv, 勤力嘅一個星期內就可以80
熄左都有問題 個人行路會卡住卡住....
會唔會係你粒制有問題
唔會掛 平時打機打字都無問題
重裝算
咁可能純粹係lag
有咩唔明可問我
新手
係咪都係跟住右上角箭咀咁行同升lv(解心心任)
好似有少少慢
唔想買dlc住
Sor遲左覆

D/d係隻game岩岩出果時啲人推薦
宜家都好少純玩d/d了 好似因為比人nerf左
我中間幾年無玩,唔肯定

頭80lvl我都係主用火,唔洗點用腦
轉屬性就自己得閒試下,摸索下每個技係做咩囉

Glyph of Storm你可以一開始用啦,閃電勁啲但cd耐;之後用staff 5技fire storm,高攻

兵仔睇你點睇
你唔想用咪用其他elite slills
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞