Guild Wars 2: 兩大DLC 50% off 討論區(附新手教學) [4]

994 回覆
17 Like 5 Dislike
新手玩左幾日感覺唔錯
想問點解睇youtube見人地啲技型咁多
係咪skin會轉animation?
Game id: Mephistopilis
Server: henge of denravi
80lv mesmer
3,4年前玩過 最近想回鍋想問下係咪最新資料片出左之後POF同HOT先可能再特價? 如果宜家買既話係咪買ultimate個package
同埋宜家畢業裝有冇變到? 我仲用緊berserker既套裝 但on左之後好迷惘唔知做咩好 好多新內容 應該去邊度提升d裝先?
除非用緊傳奇武器
否則技能特效 應該大同小異
係咪唔同職業 所以睇錯左

傳奇武器會有腳印特效
好易認到
畢業裝都係紅武/傳奇
berserker仍然係最常見既直傷裝
想轉紅裝有幾種方法
你有無hot pof

我諗特價最快都去到萬聖節/聖誕節 不負責任猜測
買ultimate 最好
你都要用gem買角色格/銀行格 etc

新人回鍋
有pof就解下座騎先
hot就解滑翔翼 彈跳蘑菇
無資料片 得Core就可以fotm先
岩岩返黎都要重新熟練

玩gw2最緊要識比個目標自己
搵唔到可以上黎問
未死晒既
依家wvw傳奇特效armor門檻低左
應該多左人去整 (例如我)
咁即係重有無公會輪更守城果D?

OR

咩FLYCLOUD 帶火車頭

果類
早排fd list見cloudfly仲有玩
sea time my time
有wvw公會長期活躍既
依家wvw 係 2vs2vs2
每個勢力有 main set + linked set
linked ser 2個月換一次

不過BG都係長期上T1
名都記錯左添
重有公會, 勁
cloudfly仲係WVW打緊
差3件就一套raid傳奇甲
應該要多一個月就打齊
有無人做齊晒啲傳奇,隻game 仲有咩目標
我睇steam 11月都出gw2 想知steam個server同官網個server係咪一樣?
高難度挑戰可以打raid
打wvw秒人

如果只係整傳奇
隻隻game都無野玩嫁啦
一般人要全傳奇 都要幾年先掂
我已經齊晒除左水底,遲啲有armory又唔想整晒兩代
wvw 由開服就開始玩,少左好多人依家好悶
raid 之前個個星期全清好攰
pve 唔知有咩做 依家日日清fotm輕鬆打pvp 等expansion
好羨慕
傳奇甲會出第二代?

pve都係輕鬆玩
等活動儲skin
帶下新手打舊副本
我仲差好多g先整到一個傳奇
get錯 armory係傳奇庫
我都係見到傳奇庫
先開始整傳奇相關既野
想問zojja套裝同武器有咩方法拎
如果你有其他屬性既紅武/防
可以轉屬性
Google 打gw2 state changing
wiki有寫配方

配方上面既inscription/ insignia 有link
click入去會有寫唔同屬性 可以製作/tp買
頂 以前學tailor+珠寶 轉weaponsmith係咪從頭黎過
另外如果目標全紅裝畢業 珠寶係咪冇用 因為全部都係infusion slot唔洗插寶石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞