Guild Wars 2: 兩大DLC 50% off 討論區(附新手教學) [4]

994 回覆
17 Like 5 Dislike
https://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki
好多BUILD可以抄
不過我係自HIGH玩法XD 主要都係concentration同healing power 取捨

輔助面
Concentration : 多boon職主力, 特別係Alacrity/Protection/Regeneration
Healing power : 多主動加血技主力用
Expertise : 我唔多考慮 ...
防守面
Toughness : 我PVE盡量小用 因為怪會打toughness高既角色
Vitality : 軟甲職我會用黎+生存能力 (eg: 元素)
攻擊面
Power / Condition Damage : 睇你個職同武器邊種攻擊多
Precision / Ferocity : 我完全唔考慮 XD

30LV副本Ascalonian Catacombs (AC) 可以換Healing power + Precision + Vitality 既裝 算好用
如果想入Healing坑可以考慮打齊一套
睇過2個網
一個推PCH 一個推TVCH
想wvw 同 pve用 唔知揀邊個好
好睇你個人想點
PCH主要係要佢490H同21%C姐 如果你個職無咩好用既BOON又多直接補血技既話 用+H為主既裝仲好
個P.... 好老實講我PVE經驗係天賦如果全SUPPORT 個D POWER真係無咩分別

TVCH 有T有V無咁容易死 容錯率高 同埋佢551H 14%C
不過如果你PVE走位無問題 又或者你本身已經都係守護 / 返魂者 純玩直接補血技可以用PVH (+614H)
用返CH做主項仲好
WVW既話我會選TVCH
因為好多恐怖玩家XD 你死左仲點SUPPORT

至於C既捨 我會睇自己有無D技配合完C 可以做到長註 (eg : Alacrity/Protection/Regeneration )
我玩遊俠唔會要C 因為本身已經可以長註到Regeneration 加上太多直接補血技 所以我用Healing為主既裝
我都預TVCH打wvw
想睇下有無人同意
想衝wvw傳奇甲 可以簡單咁轉屬
點解490又614? 唔明
呢幾日玩到燥
成日斷線
今日同frd打story, 成日打到最後boss先斷
真係dklm
宜家玩一陣就show code=7:11:3:191:101
server 邊個都冇所謂?
打wvw就入多人ser好d
唔打wvw就無所謂 唔同ser都一齊玩到
FULL SET 總數+490 healing power etc.
PVE睇你玩咩content
打raid有啲王會優先Aggro toughness最高嗰個,所以一般唔係坦都唔會配咁高toughness。
打fotm做healer就無乜所謂,初學可以用minstrel無咁易死,之後慢慢轉harrier都得。

至於WvW嘅support,唔使諗用minstrel就得
Pve open world就想點玩都得
型到呢..
2000GEMS
九尾諗住課佢同壁虎 話說隻蜂鳥好qq
諗住wvw fotm都用minstrel就算
同frd同步打lws4
勁正
咁memser打PVE係咪都係用PVH
SUPPORT memser ? 好似著重C多
見raid係睇C多
memser好似好少做healer
發覺整vision要用好多地圖貨幣
各位得閒留多d
LWS4 勇者鬥惡龍
差唔多尾聲
今日玩埋去
都唔知有無成十年無玩過隻game
一入返去完全都唔記得晒乜打乜
直頭唔記得埋原來我已經有2隻lv80人
想玩返有無人帶下?
id:Sav.2096
係咪有discord?

LWS4正到, 最尾畫面好似你的名字咁, 音樂又好聽
係時候解Skyscale
可以解下hot pof主線先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞