Guild Wars 2: 兩大DLC 50% off 討論區(附新手教學) [4]

994 回覆
17 Like 5 Dislike
其實之前有隻mesmer同guardian,2年前連登公會d人帶我打dungeon同咩fotm,2隻角都換哂成套cof裝不過冇武器,而家唔知做乜先,其中一個專職未升哂,要行HOT d map,但係又搵唔到團,DLC d怪又痴線,自己一個又打唔到

坐騎開左3隻,係咪應該拎埋其他坐騎先
hot既圖 一個人比較難行
全身cof裝 係ppf屬性?

我推薦你主要升隻守護先
healer守護係fotm raid wvw 都比較受歡迎
輸出型守護唔熟 pvp 好似都勁

如果想行hot圖
去lfg睇hot分類
有時有hot 既HP train (hero point)
跟隊行會拎晒全部HP

無train就去解pof先
pof一個人都容易行
座騎開晒基本個4隻
迅猛龍 兔 狼升到lv3 都應付到大部分情況

暫時方向
拎HP 同Mastery point
fotm打上去先
或者做自己鍾意既野 (紅裝 傳奇 pvp wvw)
www.metabattle.com
可以睇自己職業既配裝建議
套裝唔記得係ppf定ppc,要番去睇吓
pvp除外
我覺得守護玩輸出型其實浪費左佢既特色
要高dps 我會推薦戰士>守護
Netfuckgator
可能遲d香港所有外國ser遊戲都玩唔到
人大國安法 gg
guard玩pve dragon hunter玩power同firebrand玩condi都好勁喎
反而係warrior好少全輸出,多數係玩banner半輸出半support
呢d係相對既 戰士dps應該好過守護
snowcrow guard無論power定condi都高過warr
竟然 我睇睇先
即刻無練多隻戰士既衝動
都唔係嘅,warr放完banner就可以行埋一邊dance
全ppf裝
守護係咪脆過戰士
其實差唔多,中一二個紅圈都係down
正路有隻healer係到同自己避紅圈就唔洗理,睇dps就夠
以前未出紅裝
全ppf守護打dungeon 狂死
驚到都係用返大槌
之後我對ppf守護印象好差
守護係全職業最高防但最少血
可能係冇healer啫
而家打咩都一定要有healer, 淨低嘅就係自己學下點應對啲mechanic
專業HEALER~ 有咩PVE打搵我 幫打都可以
好休閒 LOL~
healer用咩裝備屬性好
以前未專職healer既概念
睇過外國推薦TVCH 又有PCH
唔知邊樣好d
真心搞唔掂
wvw一多過50人就lag到2分鐘都出唔到招
玩得順既巴打用緊咩寬頻?
以前比人打機廢既3 前身和記
好順
added
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞