Guild Wars 2: 兩大DLC 50% off 討論區(附新手教學) [4]

994 回覆
17 Like 5 Dislike
可以用另一個角色練製作
新人練可以升埋lv

紅裝可以插珠寶
但一般插sigil/rune
應該話 紅武防有2種插槽位
一個可以放珠寶/rune/sigil
一個放infusion
所以唔會有衝突
可以infusion 同珠寶共存

btw我都會建議用sigil/rune
效果勁好多
紅裝轉岩屬性先插sigil/rune
廢事比系統食左
raid 華人圈子比較少人
你聽得明d簡單既英文指示?
有個台灣既discord server係for LFG既:
GW2 RAID GROUP MAKER 中文找團區,誠徵固定或隨機新手團有興趣者 https://discord.gg/dCG9hSW
去ra discord耐唔耐有新手團
咁誇張?
我都係用lfg 就已經解完raid傳奇甲基底

你可以入RA 既discord
不定時有training團 (一般係星期二至日會多)
https://snowcrows.com/raids/training/
上面個網仲有好多build可以參考

btw 唔洗搵公會
YouTube打 gw2 raid wing 1-7
大把教學 又有字幕
又有得重播 有片睇好過齋聽
睇片2-3個字就明晒 慳返搵公會同搵training團既時間

BS, qb, Healer, druid
呢幾個角色係raid比較受歡迎
推薦BS 最簡單
有d關卡 druid要處理機制 新手最好避免用
dps最好準備power condition各1個
無既話就準備pdps先

FC-full clear
RC-ready check
TC-toughness check
部分王追最高防既玩家
巴打好有心
其實我覺得raid同fotm差唔多
只係無咩人推廣
明白個機制就知點打
無聽返黎咁難 係難搵人
同埋要10個人都識打

raid獎勵一星期先reset一次
唔似fotm每日reset 搞到raid好似無咩人打

初初聽人講要搵固定團出
我無入過公會or固定團
一個半月都做左3件raid傳奇重甲
只係要時間慢慢做
有固定團會快d整完傳奇甲 同埋穩定過關
我可以教新手玩
去打啦
bs 係fotm raid都好受歡迎
Tempest/weaver孤兒仔
raid打dps位
新手用tempest heal 直頭唔洗用腦
Viper + sceptor-d / sword-d 應該幾爆得
唔識
但好少見ele heal
正常都healbrand/healscourge/druid
想問下gem遲d會唔會有特價
有特價過?

利申 無特價都會課金
見支服有個d咩充值返利 想買曬d living story佢
美服官方無特價
但第三方網有鬼key 平幾蚊
之前有lsw特價
你睇黎miss左

我覺得可以等聖誕節
有機會lws特價
變相買少d gem

中國服有無得gold to gem?
上面課金送傳奇?
咁搞好快quit game 無咩難度
上面首次課金送一套紅裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞