召集LIHKG所有單車jj (5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
差不多筆直,scr 1 定defy 3?

定添多少少

tcr

定添多少少

當然多d啦
有有師兄知香港邊度有得買bryton?
crc又無做

https://www.facebook.com/cyclegearhk/

我淨係諗到呢間,其他再平d我就唔知,bike28 or 淘寶自己搵下吧

thanks

定添多少少

當然多d啦

添多少少

定添多少少

tcr

一黎就打大佬

定添多少少

tcr

一黎就打大佬

SORRY LO
認真就第一次踩rb 就defy 3...適應就換碳架,如果想操腳,又想學d 勁人就scr 踩到100 k av30就換車 (好似係...)
新手好奇勿插
點解場地車後輪通常係碟輪?點解前輪又唔用?
如果係用黎破風點解公路賽又唔用?

1.破風 重 慣性大
2.重 起動慢 一隻夠曬數
3.公路同三鐵都有人踩碟嘅
不過都係個句 重
同埋唔吸震

室外前後碟
吹左過隔離缐,落山轉向失敗

最主要係因為uci係某d比賽因為安全理由唔比用前碟

咁如果5柱裝後轆都係同樣道理?
兩萬左右想買部硬架車有無推介
睇樣覺得唔錯不過兩個朋友都話美記唔好
兩萬買美記唔抵 想睇下大家有咩推介
唔該

tw版香港有?
其實有咩分別?官網得tw版spec

香港無,
唔同軨
tw係fulcrum racing乜乜
香港賣merida軨
你睇英文網

tw跟fullset 105同r7

擺明恰尻港豬啦,吹丫

之後有係怪獸問過,屌佢換哂d件再賣。當普通個假跟住話唔番tw版

可以叫做食夾棍?

唔係點會咁平

咁既話值唔值去台灣屌部tw版返香港?

點會無,我架400tw係怪x到買。仲要7千有找

7000有找 係咪有折?
唔該

你兩萬budget係車架定整車
唔該

sor,無睇圖. 原來mtb.

大7我有fd踩緊,佢好滿意
兩萬左右想買部硬架車有無推介[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/17/224904_ea3dc39ca0b2f6b5f17abddec1f0e9a4.png[img]
唔該

我兩萬左右係預成車唔該巴打
唔該

我有朋友話美記碳架做功可能無咁好 好易淋 e個價有無咩其他選擇??
唔該

我有朋友話美記碳架做功可能無咁好 好易淋 e個價有無咩其他選擇??

可能我腳力廢,又踩唔出佢淋,台灣嗰邊話剛性好
兩萬左右想買部硬架車有無推介[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/17/224904_ea3dc39ca0b2f6b5f17abddec1f0e9a4.png[img]
唔該

你買mtb係真係衝山用定係純粹踩下馬路果d? 唔同情況俾既意見會完全唔同
唔該

你買mtb係真係衝山用定係純粹踩下馬路果d? 唔同情況俾既意見會完全唔同

會踩下沙泥路 但係未必會玩off road 行街路多
好似好抽像
唔該

會踩下沙泥路 但係未必會玩off road 行街路多
好似好抽像

anyroad 果D 4 不像得唔得?

tw版香港有?
其實有咩分別?官網得tw版spec

香港無,
唔同軨
tw係fulcrum racing乜乜
香港賣merida軨
你睇英文網

tw跟fullset 105同r7

擺明恰尻港豬啦,吹丫

之後有係怪獸問過,屌佢換哂d件再賣。當普通個假跟住話唔番tw版

可以叫做食夾棍?

唔係點會咁平

係啊,個時大圍店唔做嘛
其實上lock可以快幾多?

定添多少少

當然多d啦

添多少少

比多少少一步到位真係好真
睇下我對fizik就知

速度最主要都係睇你隻腳
clipless最大好處係efficient

速度最主要都係睇你隻腳

單係比較efficient已經令你變快咗
不過我覺得重點係因為對腳鎖實係個踏上面唔會甩腳
令到cadence 可以明顯快一截
係要跑到90~120轉嘅平路段唔上lock對腳好難去到咁快

速度最主要都係睇你隻腳

我初初用lock,都唔夠我個用flat pedal嘅friend 快

速度最主要都係睇你隻腳

我初初用lock,都唔夠我個用flat pedal嘅friend 快

用Lock都唔夠摺車快,對G牌己封印於鞋架上面

可以叫做食夾棍?

唔係點會咁平

係啊,個時大圍店唔做嘛

我個時都有問,佢答我冇番tw版 。之後佢display 個部係拆件版tw,嬲嬲地買其他算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞