Samsung Galaxy 集中討論區 (77) 白卡任何淫勿入

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
用軟件改變硬件
Sorry 小弟不才

btw , mmwave not significant , let it be
想問下你地好果有2個已存在既app 見到有新版本既apk 你地會直接裝個apk 去update 定del左個app再裝新版本
tick完 再set返120,再set埋高效能
都係無rp2咁正 都係一格格

利申 非木眼
Up 完,屋企附近冇5G冇得試
Ultra 相機 Focus 好似有改善,冇咁多 Hunting

4G邊可能夠快,人多既地方塞到爆
人少少既地方就好ok既

不過到時5G普及左,d繁忙時段人多位,唔預期會快得去邊…

在我自己而言(有唔同見解既bro 不喜物插) ,4G當年未係主流時,我覺得好爽個使用體驗,快,人多既位照收到,3G既人逼爆哂,4G仲暢通,但到個個4G後……

電訊商到5G塞到爆時就會推更貴既6G分流
照計應該要多5年時間先到6G
而且6G 既需要係咩都未定
5G 就係low latency 為遠程控制鋪路

5G 手機用成熟都要2~3年
仆街, 岩先本身張uv貼唔小心整甩左, 諗住貪方便去附近痴番張, 點知痴完之後, 個音量鍵禁到但唔識回彈, 我懷疑係d膠水漏左落去, 之後番去間鋪, 佢整到但個手感無以前咁好, 之後番到屋企, 發現個充電口都有膠水

之後自己抹番曬之後, 表面上無事, 但我驚已經無保養(d膠水痴到試水紙)
我唔覺得好大分別

摩爾紋大過 Note 10+ (係好勁嗰隻)

另外近嘢對焦差過 Note 10+

用梗 20U
uv 真係唔好掂
直接裝
同你一樣 7.3 20+
後鏡分別真係唔大 主要為左個前鏡 原生調教線條好奇怪 GCAM好D
所以我用前鏡開GCAM 平時影野啪兩下Power就開原生 因為GCAM開唔到廣角 有無辦法?
之前去mk有間好專業, 又無塵箱, 又用針筒吱膠水,今次 呢間整到我真係燥
影相有冇改善?
好專業係邊間
要保證膠水唔會漏左落去, 比多幾百貼TRISKIN手功玻璃貼.

TRISKIN係會先上左一層膠膜保證膠水唔會漏左落去, 先再上UV膠水, 再貼玻璃貼, 又唔會有塵, 對位又準.

UV貼自己又難貼, 貼果陣又易有塵, 膠水又怕漏左去制度
又黎賣廣告?
次次出新機都有人推呢隻ray ma貼
睇下用戶評價就知好多人話易碎唔耐用
同意,太傷機
我自己用緊, 用左9個月覺得OK, 先推介, 唔想煩係要比多D錢架啦

其他UV貼就唔易碎? 玻璃貼撞角一向易碎.
係百寶利的, 自己google吧, 廢事賣廣告
ray ma,佢未爆紅時講野幾中肯,幾有型

紅左後變了推廣mode
頭先試拍片 見到少咗 Hunting
摩爾紋 會因為係 108MP 做 Binning 所以會多過原生 12MP
近嘢 我覺得都係因為 Sensor 大咗
然後加上啲細鏡頭 Bokeh 好難做得靚
所以近嘢會覺得好似好散咁
但係影遠少少嘅時候啲 Bokeh 會好好J 似相機影出嚟
有冇人知點解我部s10有時會會自動入左"lockdown mode"
普通鎖機就咁擺喺到
但有時個指紋解鎖會自己閂左
一定要打密碼先解到鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞