Samsung Galaxy 集中討論區 (77) 白卡任何淫勿入

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
姐係甩sim卡張晶片黐落sd卡上面?
要行到雙卡加sd卡仲有冇其他方法?
係呀 張sd card 都要磨薄少少

其他方法咪用club sim 一定啱用
note9 人 升 note 10 定s20 好
唔多用筆
s20u
club sim都幾貴下,我諗我都係DIY下算
係咪今晚出5G update
我上次整張SIM出黎,之後就整爛左
有隻系SIM延長,不過就會留野系出邊
sim 爛咗?

用火機 遠少少 加熱 sim卡個膠套 就會縮 張sim晶片 就會自動甩出嚟
希望出埋相機更新
最初$900黐膠水?
無知一問 點解要用96hz 唔用120hz
電量問題?
理論上係慳電啲
而又順過60hz

當然你唔介意緊係可以照用120hz
兜個圈又收返隻全新黑色Buds+ 返黎
最慘120好似又唔係所有app都support
可唔可以用白色同你換
想問下capscreen制係咪得側鍵個長方形橢圓形可以cap
我自己本來都有白色
所以如果你長時間用唔支援120hz嘅app嘅時候
可以手動落返60hz/90hz先
我都係咁諗
個app我裝左 亦都set左96
但setting仲係120
唔駛理佢?
唔使
the
不過題外話
我用s20+前 借過razer phone2用幾日
大家都係120hz
我玩同一隻game, rp2個畫面再靚多一個級數
個畫面好似係睇緊超高畫質既動畫咁
thx
又有個問題
我發現用1080P 開某D game 例如clash of clans 既時候會低清左好多
轉返2k 又無問題
我搞左一陣先發現係game optimizing service呢個package既問題
用adb shell係uninstall唔到 會自己彈返出黎
要裝package disabler pro for samsung先可以長期disable佢
然後就正常開到game
無人有呢個問題?

quote返上個post嘅
你睇下關唔關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞