Samsung Galaxy 集中討論區 (77) 白卡任何淫勿入

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
電又多過人…
Android 9
Game launcher可以set隻game嘅fps
an10=自廢武功
電池大咁多都差成15%
其實咁比有啲唔公平嘅我諗
蘋果啲spec咁雞 硬件食電嗰度會少啲啩
根本冇訊號
新界表示完全收唔到
一陣睇下返工區會唔會有
放心 SM會係你合約到期前半年內 就會通知你要上5G
通知期3日內就要做決定 你唔用5G都得 不過佢會話 你個4G plan合約期滿後 唔會再有以前個啲優惠 例如用緊既無限數據計劃唔可以再用得返 再加限速不低於128KB 變相佢哋既5G比咩你 你都要用 除非你轉台就另計
用完部 Ultra ,覺得 Note10+ 嚿電倒水!!

其實os唔同好難直接比, 但除左粒電大細我鐘意睇埋重量, iphone11 pro max重量同 s20u差唔多, 但s20u可以裝粒大咁多ge電, 只可以話os係apple贏, 但工藝差三叔少少
apple比我感覺係, 粒u屈機, 但其他方便好一般
11 pro max
6.5"
226g
2688 x 1242 (458ppi)
158 x 77.8 x 8.1mm

S20 Ultra
6.9"
221g
3200 x 1440 (551ppi)
167 x 76 x 8.8 mm
咁2邊最大既分別就係個os 同埋個產品鏈
apple D 野買多幾件基本上已經綁死左好難走得甩

OS 方面其實都開始同質化
唔再係講IOS 抄AN AN抄IOS 咁
而係最後個操作模式都係一樣
例如IOS 唔用HOME 既gesture
OneUI 都開始玩緊
而再遠少少華為都玩緊
An 機都慢慢開始唔用祖傳既3個掣

到最後既手機OS
IOS 同 AN 既用法都係大同小異
三叔由s10 開始, 機身重量控制好左好多
係, 除非有個天材, 有d劃時代ge設計
sj死左之後, apple慢慢新意越黎越少
咁奇怪既你
始終硬件OS改唔到
佢都係跟正常消費者習慣去比,用埋最正路既1080+120hz
只要個橫向對比一致就無問題
120hz比60hz cpu同gpu每秒做多野咁多,
用電多都正常
但係apple冇120hz喎 個mon size又細啲
硬件又少啲
電長命啲唔係好正常咩?
S20+ 手感一流
其實都唔係嘅,cloud同sd卡之間我會揀SD card 未必度度有網絡
開咗全屏飛走下面三粒制
有冇得取消埋佢由下掃上去個功能
用緊one hand operation +有時掂到下面又觸發到
其實都好多人用唔透明嘅手機殼,遮住根本唔起眼
又唔係就嚟出新款
其實即係邊間?
手機殼都突左舊嘢出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞