Samsung Galaxy 集中討論區 (77) 白卡任何淫勿入

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
佢話最好也不要用Game Booster那邊開啟遊戲 咁我用原來個遊戲中心開即係冇問題?
s20u 個原廠mon貼已經花哂。。。 有冇巴打有mon貼推介?
我嗰塊都開始有啲花,點解指甲都可以刮花,指甲你生咁硬做乜
冇乜特別
純學術討論利申用緊s10
咁快
有無試過用水凝膜?
喺網上買咗張 ringke 水凝膜
遲吓包膠
原來遊戲中心更新咗之後會冇咗限制48hz同埋 遊戲效能配置 終於知道巴打你講嗰舊嘢係咩黎
高效能係咪整體會快左?
我都係逐樣嘢搞下 再入game睇下有冇分別
太麻煩 我只係想隻GAME順得黎 又唔會太食電
全部AUTO CP值會唔會反而低左
好似有少少 但我覺得係心理上問題
865 2年後都唔差啦 高效同70% MODE應該差唔遠
但係佢又話叉到滿就係一個充電週期 80%當頂 粒電會長命211%咁
S10係
S20+ 冇乜分別
auto唔係全部都係高fps咩 反而自己入game玩一次睇下隻game爭啲咩 再出去睇下有冇option教返啱自己
認真咩
yes
鋰電池一向都係 prefer 你得閒就差電
係咁抆插係冇問題的
keep 住喺 20-80% 嘅範圍係對舊電最好
壞貨就真 一開就壞要走返去smt換
但我之前部s10e都係鳩叉,有時叉到100
半年之間續航幾乎少咗一半
最影響舊電嘅係溫度
我部S10+長期得閒差 只係每晚會插慢叉去到100%
1 年後拎上 Samsung 佢話舊電冇問題唔肯換...
(其實真係冇問題 啲App仲顯示緊壽命有 over 90% 只係博佢換有得用得再耐啲)
我發覺我用s8 s10e都係頭半年叉住電亂用都唔會熱
半年之後開始就咁玩都會發熱唔知點解
原美玻璃保護貼
http://www.realperfect.com.hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞