Samsung Galaxy 集中討論區 (77) 白卡任何淫勿入

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
你係開120hz?
睇完段片發覺相機部份有啲情況根本用唔到咁滯部機主打係高質素拍攝,但係相機竟然係最廢痴線...
我想問下依家 samsung機重會唔會用一兩年過保就打柴,如電倒水,mon 變黃個d

可惜htc 無機出,焗住轉會,暫時睇中a71
S7 到而家後備機都無事,電係無咁勁但未到倒水
S9+ 一出就買,而家就嚟2年都無事
1.光學問題
根本高像素機,鏡頭模組就唔應該做咁細
手機仲用緊膠鏡片,仲要格硬上到咁高像素
邊緣點都唔會sharp ,一定好鬆散
再加上連光圈都無得收,仲大問題
你睇下以前部Nokia 808 同S20U d相都差唔多
佢鏡頭模組大幾倍

https://youtu.be/Wv6SWit0PYU

2. 對焦問題
佢cmos 大,對焦一定難過S20+
加上無dpaf ,對焦仲難
好易拍片會有hunting
拍片一定S20+好

等佢再更新下個focus algorithm啦
可能會好d,我見外國d YouTuber 話基本上無哂問題
仲會
根本唔係手光學問題,係9合1問題。
全開120hz
s20u 啱啱睇到有更新
等睇相機改善報告

唔想samsung今年炒車
要9合1點都好難全部改善到,影文字邊緣霧化,根本就係9合1疊影嚟嘅
拍片個自動對焦好似好咗
但係好主觀 等睇其他人學術性報告
你會唔會遲咗啲
3 月 31 號已經有
打機先開返全效能
三星係咪包兩年update
樓主下個po可以加返
防止某d人繼續放fake news

點解佢哋發售咗成個月都仲有預購 送嘅嘢仲多咗個三星官方尿袋有冇搞錯
因為得中移動覆蓋地方最大 其他而家得好少地方收到
台仔好似最遲先賣街 (出左一星期)
應該未有UPDATE?

睇D外國YOUTUBE好多都有update後比較

年年都換部新S
今年本來都唔想咁快換, S10+仲係好好用
但最近都心思思想買S20U
先知有foucs issue呢樣19野
你搵晒所有地區版本,試過晒先好講Fake news

我亦無指定係講邊一個地區版本會搵到。
係人哋用誘問手法得到對方答佢想得到嘅答案
diu佢今朝先話有我又唔係日日check更新
我都有睇呢條片
無開自動場景 好似好少少 但個邊都係唔夠利
20+唔驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞