Samsung Galaxy 集中討論區 (77) 白卡任何淫勿入

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
跟機塊貼好易花 用左3日就花哂
啱呀,我之前就係自己幫 Xperia 1 黐 UV 貼,啲膠水流咗入聽筒,跟住揾水過一過,結果入水了。個 mon 好似燒屏咁慢慢熄咗,然後部機又熱,應該係蒸發緊啲水份。隔一陣部機著得返,但係機背除咗廣角鏡,1x 鏡、2x 鏡、閃光燈、RGBC-IR 死咗,整返要 $5,580
s20u影近野真係最大傷
gcam廣角要去setting,進階,碌去最底有副攝,顯示按鈕,廣角。btw長焦有bug,開左同廣角一樣
自拍廣角都有bug,影唔到彈app
同距離 Note 10+ 影到,s20u 係影唔到。

點搞架!!

你哋 OTA 完會唔會 factory reset 一次?定係直接用 ODIN 洗機?抑或直接用?
直接用咪得
做咩要洗機
有啲更新完會無端端有 bug 嘛,好似 Windows 咁
原美嗰間?
點解更新要用藍色底,係咪想加速藍色像素死亡
貼完指紋退步大唔大?
係,去到佢會睇埋你個殼會唔會頂貼, 頂貼佢會叫你唔好痴
通常升版本先會雙wipe 以前舊機9升10就好多bug 試過直頭play store 會force close
cls咁鬼有良心,好嘢
老實講, 係會差d, 但比s10 進步好多, 我個人覺得(唔知係s20 進步左定塊玻璃貼薄左
個人建議用 S20U 可以用 2x 嚟影近嘅嘢
基本上喺 108MP Sensor 出 12MP 相嘅情況下
應該都清過其他機
係喎 姐係後鏡用唔到長焦 撳長焦就變廣角
但係前鏡果個廣角係流 原生果個廣角左之後同gcam就咁影一樣 所以撳廣角會彈 因為根本無呢樣野
之後要做多次?
無錯 此優化不同彼優化
我覺得大機會底大問題,

如果你試20+底細影到的話,
可能20u硬件底大問題
好的
上年六月自己貼s10+ 奶咗野 交咗2000會費原厰換moon 早啲知呢間就好 啱先睇過價錢中規中矩 下次多個考慮選擇
師兄點奶野法
有無師兄識set個buds+自動連?? 唔使再問 『關閉』『連接』
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞