Samsung Galaxy 集中討論區 (77) 白卡任何淫勿入

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Xm3同airpod pro而家都比update搞到收皮啦 暫時睇評測Sennheiser mtw2 嘅降噪能力好似仲勁
未來應該係senn mtw2為首嘅新一代,係舒適度同音質有提升之餘,平衡到開完降噪嘅音質損失。
市道不景 Samsung 出大絕   米國 Galaxy S20 系列兩年內半價收回

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/215571/1/

如果香港都有就好
https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/215571/1/1/129165/?fbclid=IwAR3Mn69lDmE0GsUTfEGte-0UrKdvZfIwjliWGo7K3xIKUMXvGBX3oYuFvsY

美國三星承諾2年內 s20系列只要靚仔,可以半價現金回收,睇黎個市好唔掂。
但續航同相機搞成咁,就算香港跟進我應該都唔會買
mtw2應該都係用高通降噪
要降噪緊係等boss/xm4
其實應該畀多個 option 人哋揀去返以前最勁嗰個降噪水平囉
我上網睇左幾篇評測, 話呢隻音質非常唔錯, 有冇巴打試過?
Xm4等到2046,以sony嘅死樣,今年夏天先會出wh1000xm4,出年夏天再出wf1000xm4,到時我都唔知自己會唔會中肺炎死 唔等啦
我部s20+怪怪地,個側屏幕set左啲app,轉頭會冇左。。。
我自己又唔覺
反而無咁跣手,揸得更穩
當然都要睇你手大細
要都唔係呢個價入
smart view連
乜同#617個感想差咁遠
我就係覺得用原裝殼喺街行嗰陣有時會揸得唔夠穩咁
原裝個殼根本就係跣手
初初臨時用黎保護下部新機就可以
特別係如果手有油,越用越跣
除咗呢個問題之外,仲有個背面勁痴塵同指膜
可能每個人感受唔同啦,我中伏原因係因為得佢可以比我customize機背(國際版官網有),買完用左半個月,激到我直接dump左落垃圾筒
我自問巨人手+大力,但用佢呢隻垃圾殼真係用到手指抽筋,唔大力捉佢會滑到好容易跌。 原裝殼我可以靠中指指腹+指丘部分嘅吸力將部手機90度角攞起長用,ss殼我一定要將尾指托底/ 手心+3指腹一齊接觸住先夠力承托,平時攞出黎係街用仲要擔心會跌,以後唔會再買
係,原裝殼本身已經唔係好,但ss殼簡直係刷新我對跣手殼嘅認知 中伏之後上ptt先發現I'm not alone
無錯要唔要係一回事但係你至少要畀人揀啦
我喺街一直都係用你尾指托底個方法用電話,感覺托住個底冇咁易跣走部機
啲人係咪投訴除噪勁得滯會頭痛
咁有得調低D
頂唔到佢地就唔好下下推到盡
好似推到盡唔洗錢咁
但係 Sony 個降噪落一格冇咗 9 成咁滯呢
明明佢地出頭戴式有成十幾段降噪,出tws反而無 真係倒米
調低一格好似係wind noise reduction喎,攞嚟消風聲
所以咪話冇咗 9 成,因為得一格係真 · 降噪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞