Samsung Galaxy 集中討論區 (77) 白卡任何淫勿入

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
佢地話壞貨冇得換 要拎去整
想問s10有個3月1更新
更唔更好
部機早幾個禮拜買
送壞貨 點解唔屌曬佢老母?
送垃圾都願?

S20u 20號機
高效能係用盡100%
得罪講句如果要限效能點解要買旗艦機
我都係S8+ 部機D電退化得好勁下
本身未出諗住買S20U
點知咁大舊+重 淨機都220g了 +個樣真係唔係我杯茶

好啦睇埋S20+/S20
點知又得128gb rom(A系都128gb rom啦喎大佬, 我知ufs3.0同2.1)
同埋D SPEC真係算HEA做
(e.g. 仲bt5.0?)
加上MSRP又貴左
只將個重點放在5G同個鏡頭到

5G會跳上跳落
5G-4G-5G-咁, 會更食電, 同以前3G-4G咁差唔多
同埋D 5G modem搵過下又係食電+好似未齊哂D頻段?
又好似以前咁要睇頻買電話
總之又係白老鼠試新野

如果部S8+壞左/自己頂唔順佢D電,
可能買A71用下先
頂到就買S21囉
傻鳩 有啲brand會將旗艦機鎖定效能㗎嘛
好似話note20會用snapdragon 865+,clock speed去到3.09ghz,想睇a14 vs 865+係點
note 20等,簡單直接
其實note20只要個mon 質素同s20一樣甚至更高,已收貨,因為note10+個size真係好o岩自己,mon夠大得黎唔太重,又有256 GB

最重要係有5G玩

影相方面note10+唔太掂,睇下20有冇改善
但係除咗打機正常使用又好難用得曬個效能
其實都係個人選擇 鬼叫佢粒電真係唔長氣咩
有咩辦法可以改 Navigation Bar 做黑色或者隱藏?噉樣好易有烙印
Good Lock新NavStar好似得 再唔係用Gesture
唔鍾意用手勢,成日 hi 錯,唔方便
Gesture好唔好用?
唔好用
NavStar 冇得改黑色 background
我搭埋One hand operation +用 幾滿意
好過有啲app dark mode都照彈條白色bar好un眼

新版可以加粒制臨時hide
其實本身以前Samsung都有 係One UI cut咗
https://www.youtube.com/watch?v=XUhDh2QMcno
台灣製 hoda uv貼 附防膠貼比所有手機開孔
我打算如果原裝爛左就試下
同意搭埋One hand operation+嚟用
用慣咗就好方便好好用
幾錢
咁耐都未有?!
遮好先貼其實好安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞