歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

咁就450
比人屌撚死
永遠都有下一隻可以更好既
x20擦到爆膠多數係唔識用,講左好多次
x20唔撚係擦膠呀
點少少,基本上係個棉花棒個頭點一下再係d 琺瑯油上面輕輕力擦一下,等佢溶左d 琺瑯就可以擦走佢,唔好成日以為好似用緊小畫家個擦膠咁一擦就甩,要慢慢黎既
其實我覺得唔只係用量問題, 我諗同施力有關
因為我以前做飛機又好, 船又好
漬洗嗰時會好重手, 你諗下成支滲線油都係X-20咁濟
我搽到佢成隻都好似跌落屎坑撈返上嚟咁樣
之後一晚乾完用廚房吸油紙沾X-20捽返走
又可能我上油都真係偏厚而且我每次做喱啲後期功夫之前都濕噴一層光澤
下次試下噴一層光澤先滲睇下好冇啲
MODO油應該係硝基油?
咁就真係唔知喇, 軍事撚真係好少用喱啲以Effect為賣點嘅油
想問下咁細粒嘅磁石係邊到買?

搞到一鑊粥 景品啲膠又難磨,洗走佢啲油佢啲膠又爛、起哂粒粒出黎 差啲想買過隻算
我試過砌壽屋隻eva,成舊大脾關節跌咗落thinner到碎哂一塊塊,執返上黎好似砌puzzle咁揾aa膠痴 結論係模型對會上色嘅人從來都唔友善
我都準備噴第一隻女女了新手上路
btw想請教下見壽屋d女都多abs件 之前有巴打推介gaia multi primer 問過pm話唔會再番到貨
如果我就咁上底灰之後上色係咪會爆
有d 就好耐之前淘,有d 就係 富聯買
aba 又無bandai 果d pc件咁過份,唔會一掂油就粉碎既

其實而家新果d 如果有abs 件多數都會比多件你

膚肌我非必要都唔會噴,唔係唔識係因為噴左個可動性會激減

之於手點都要噴,不過只會噴手背 一來減輕舊件既侵蝕性,二來又可以防止拎武器會擦甩武器d 油

真係揸住碌棍,無呃你
砌緊隻銃槍妹妹 d粉紅件勁脆咁
兼志谷訂左新果隻 靚到不過最期待都係九尾
我有成咋,咩眼神都有
我都準備噴第一隻女女了新手上路
btw想請教下見壽屋d女都多abs件 之前有巴打推介gaia multi primer 問過pm話唔會再番到貨
如果我就咁上底灰之後上色係咪會爆
aba 又無bandai 果d pc件咁過份,唔會一掂油就粉碎既

其實而家新果d 如果有abs 件多數都會比多件你

膚肌我非必要都唔會噴,唔係唔識係因為噴左個可動性會激減

之於手點都要噴,不過只會噴手背 一來減輕舊件既侵蝕性,二來又可以防止拎武器會擦甩武器d 油

真係揸住碌棍,無呃你
砌緊隻銃槍妹妹 d粉紅件勁脆咁
兼志谷訂左新果隻 靚到不過最期待都係九尾

隻九尾根本就係拎左架電單車D 位黎用,自己整都整到
不過最值錢反而係個失神樣,果畫面都值一舊水
係 好撚正
訂左1隻 有現應該入多隻改色 完全中哂我鍾意果type
上次砌水著尼禒係咪又係你呀爽巴
係呀
我最近又係幫隻景品重新上色
但係d pvc膠真係好煩,就算上完灰再上油都係刮一刮就甩晒
上metallic primer先再上底灰、上色應該好好多
想問下邊到仲有豬咀買 噴油要買邊隻濾咀先岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞