歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果想買返原本Rg果把可以點 唔想又入一盒
福利 有時候 有d 幾靚仔既 村正 個d 刀 你可以買回來修改一下
岩岩買

完用仲會好好手甩收返埋佢

而家呢

好pro咁呢個幾錢
依加個頂就冧咁 笑左
關於消光同光油既問題想請教下

舊時砌模型用開mr hobby 既油性灰樽消光噴罐
其實係咪用噴槍噴會比較易控制同無咁容易白化?
之前努力爬文見師兄落gaia消光噴左等於無噴咁。又見modo mk43效果又好似幾好...

另外光油都係,用雙星x22 係咪好過噴罐?
平時你地會唔會上完金屬漆噴光油防氧化?
2500 左右,張枱淘返黎160人仔,而家諗晒都想笑
工場咁
見到你d油個價錢紙好想幫你搣走哂佢
消光罐噴同槍噴兩回事黎,罐就拉遠快掃,噴筆就中近慢慢噴就可以

光油就習慣黎既姐上唔上一樣會氧化,主要反而係保護d 水貼就真
黃模倉、白褔利,好似係
咁其實係咪用噴槍會方便d 用噴罐成日就算唔噴到白化
個表面都明顯粗糙感 見人噴得好光滑咁
咁方便更係罐噴方便啦,撚開個蓋就用得又唔洗洗槍

只可以講,噴槍就易d 控制囉
新手唔識搞呀
仲淘寶
感謝
比我就直接去買msg武器包,唔同牌子比例差唔多但可能拎唔實上手要做d功夫。
https://www.kotobukiya.co.jp/product/product-0000001221/
出過好多款的。

我見過有呢d咁既刀賣
睇下岩唔岩size
嘩多得click入巴打條link到, 下面走馬燈睇到兩件嘢有用
https://www.kotobukiya.co.jp/product/product-0000001161/
https://www.kotobukiya.co.jp/product/product-0000001160/
買喱兩舊嘢返嚟抄下個分件結構先得

卡著喺喱隻嘢支機關槍諗唔到點畫
上面就冧
請講

玩完水性玩油性油 真係feel到個種簡單易噴唔積油
請無視甩油 溝油時唔小心滴左野落去
AV油堅易塞槍 開稀左都係咁
黑色嘅
無用過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞