歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
佢後面有個卡榫無得挖
焗住要起前面搞
但你個面無左果兩舊野之後會薄左,個卡榫應該會唔受力?
會唔會考慮下整完之後直接痴死就算?
個卡榫係長柱形,少咗前面果兩粒野應該無乜影響
不過夷平完加工果陣都會痴膠上去
都話開稀AV 油滲最安全ga la
https://www.youtube.com/watch?v=IBhWP6MhkeQ
除咗PM同YM仲有邊間有郵寄
元氣殿堂智能櫃包郵但係模型款唔多(啱啱開訂嗰隻迷你FAG冇得寄)
孤注網上訂要俾手續費
雅利
Asia Goal/Hobbymart
G Point
AmiAmi/Hobby Search食海外/轉運費
明眼人狗也不屌

有冇巴絲可以補充?

共童体都有
模型先生
Bandai/壽屋模型多數用PS膠,ABS膠水唔知得唔得
GSI/Mr.Hobby藍蓋仲可以用嚟整原色膠水玩素組無縫

不過我都係貪方便同冇味用Plastic Magic
目前試過唯一黐唔到嘅係上咗漆嘅黏土人模型,屌那星佢搞到我隻B子頂帽花咗其實有一大半係自己手賤

強烈建議頭post加返個郵寄list
求各位幫手諗下點樣簡化頭post
要加番麻薯巴張圖,同埋更新d 鋪頭﹑教學﹑裝備
即係當開個public blog 咁?
呢個真,頭post啲資訊豐富到可以開個page擺
求各位幫手諗下點樣簡化頭post
要加番麻薯巴張圖,同埋更新d 鋪頭﹑教學﹑裝備
一係直接用Google Doc/Wikia方便隨時更新
https://wikihow.com/Start-a-Wiki
https://how-to.fandom.com/wiki/How_to_create_a_new_wiki_on_Wikia
即係當開個public blog 咁?
呢個真,頭post啲資訊豐富到可以開個page擺

不如就咁做

求大家幫手螞蟻搬家咁搬上去一個page,再精簡化頭post
講堅既 其實扔哂落google仲好 要睇既都會睇
唔睇既都係會繼續問
不過我諗執個page 會唔會因為有tab 而易睇d 姐
講堅嘅放去邊都係會有人唔睇直接問
btw捉條友出黎祭旗, 負責整合哂啲嘢, 我見就算係用wiki個方法你都要開咗個acc先
睇吓大家鍾意用邊樣
Google Doc同wikia都係可以搵班識嘅人幫手寫嘢
Google Doc大家熟啲,wikia排版似網頁方便睇
定係照用google doc 但係整個interactive content page?
可以一禁就去到某一頁?
(不過當太長既時候就會load 得好慢)
其實而家頭post 都算整合左既,開account 亦都唔難
係大家同唔同意咁做姐
點會拎thinner 同油黎比
買咗Gaia 103 螢光紅 但隻色出到黎係橙色 係唔係正常
因為上網買睇圖係紅色蓋 睇唔到個蓋橙橙地
別信蓋色

實體店 有d有上色石睇

Mr 同 gaia 邊隻膠水 無縫方便?
最緊要快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞