歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
巴打覺得新手應該用邊種方法
呢張圖值得上頭post
(不過頭post 依然太長,要諗下點cut 精簡d)

mam 巴如果係怕買左番黎嘥既,其實油泵筆喺各大fb grp 都可以以50%-70% 放得番出去,所以可以買左番黎上手試吓先

至於泵,與其買隻usb 泵,不如買隻龜泵,至少長插電穩定啲先,而且亦都唔大部,氣壓亦都夠噴av 油

筆方面,你可以揀iwata neo,h&s ultra,badger,sparmax(後兩個牌子要其他巴打提供型號)
前兩者係iwata 同h&s 既入門型號,而ultra 你可以選擇買2 in 1 (0.2 同0.4)又或者淨係0.4
(0.4 汎用d,0.2 要開稀d)

抽氣方面,我噴左成年都係用一個A4 紙箱罩住都未死得
av 油既特性係無油性咁毒,所以咁既set up 都還好
惟一係要買多條led 燈帶痴喺個箱入面提供光源

希望對你有用
圓滑設計
Thanks!!!!!!!
繼續老屎忽mode
做功課就梗係要,無做功課出錯係抵死;但係做咗功課都唔代表唔會出錯,只不過係將個出錯率減低 同埋做咗功課都錯,起碼叫有進展先,而家大家做功課都無進度嘅全部都係得個講字,起碼講完你試過有問題再問,大家都知點答,而唔係講完你又再問,丫原來講完一大堆你都仲未get到係點
都係既
基本上 有爬文 就教哂

所以我通常問 點救

好想玩油性油 屋企細冇短玩油箱
睇銀包,有錢咪買嘢返黎解決問題;無錢咪用唔洗錢嘅方法解決

btw巴打你當我黑心又好,卑鄙無恥下流賤格咩都好啦,我都覺得不吐不快
你而家唔係做功課,你係揾人幫你做功課/抄功課,差唔多每次人地答完你你都繼續有問題問,我就覺得係你都未消化到人地答你啲嘢
同埋個電子泵就黎好似月經咁每個月都會見一次,我當巴打你做足功課都唔明再問,其他巴都叫你可以嘅就揀第二啲泵,轉個頭你都係繼續講緊用電子泵,其實你係咪已經假定咗自己係非電子泵不可?如果你係要知道泵嘅大細/出氣量/嘈唔嘈etc. 網上面有開箱,出面又有模型鋪俾你睇到實物,我地始終唔係模型鋪or賣工具嘅人,都只可以答你啲我地用過嘅嘢,未用過嘅我地唔會都知佢有咩優點缺點架
記住我金句
買泵買無缸 不如唔好買
你叫佢買啦
In usb泵 we trust

利申用緊 as501
我覺得要加埋營業時間上去...好多時摸門釘
頭先開左個google docs 黎想執
主要係有好多野唔知好唔好cut
唔好咁懶啦
上google查已經知
就係上google查完去到都摸門釘先問
真係
依加仲要好多間都有郵寄 好方便
依家周圍肺炎 營業時間長期更改 你問間野仲好過啦下話
點解你覺得我地知道嘅營業時間會準確過google 我地最多只係比人地店嘅fb/link大家, 大家要知最update嘅開門時間係應該去人地官方page到睇而唔係睇連登
有時真係去開既熟客會熟D
係熟客既都唔會幫你keep住update掛
上佢fb睇/直接問快靚正啦
不嬲直接打電話問佢野
有無巴打睇左 rg impulse 嘅相,望落又屌得過咁
又串 我ed 無缸人士
我都無
即係呢...
有啲嘢幫還幫但有啲嘢都係自己做返好啲嘅
我哋雖然自稱某啲鋪頭打手但真係唔係收咗人錢
去到某個位又真係唔係咁好嘅
同埋砌模型嘅技巧都係好睇人, 即係好似揸筷子咁
有啲人鍾意真。傳統揸法, 有啲人好似我咁求其揸
但夾餸喱個終極目標嚟講係完全冇問題嘅, 但用法就真係睇自己用落嘅手勢
好似GundamBreaker巴咁樣一邊玩一邊體驗, 炒咗嘅時候啲問題就會實在好多, 到時答都易答啲
肯肯定會pb 劍裝 / 齋大劍俾你隊freedom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞