歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
應該炒左
建議你 上網幾十蚊 收過對翼 重練

我果隻冇心機改咁多色

因為成盒突自 最貴 係果對金翼位 基本上唔處理得
放埋個AV油

噴多一層,都算滿意
見到巴打講稀釋av油咁難 想問有無咩秘訣?
小弟諗諗下 自己連噴野都未噴過 買個匠心社充電
噴槍熟練噴av油 學下點洗槍 保養把槍好D 我驚我唔識溝d av油 一陣塞死咗枝H&S Ultra 咪死
德國筆可以成支拆 無咁易塞死
H&S 既槍有樣好就係要大拆唔難,所以我先咁推廣噴水性油就用H&S
其實都係trail and error,應該冇人第一次溝就完美。用廢件試下先,第一次點都開稀d,開得傑洗筆會麻煩

利申:新手
唔係最差情況唔好用AV油噴

直接點落噴槍點一兩滴慢干,再點八滴油,黑蓋
用舊畫筆攪拌
無錯
都係果句,有心慢慢試既,唔會有做唔到既事
有心既,用blowpen 都噴到幅靚畫出黎
通常呢度噴得AV 油既都係因為屋企有B / 寵物
手提電泵噴唔到AV油
因無得較細氣壓

between我自己會用呢個

日本城果啲好多
施主,殺雞又焉用牛刀

新手表示呢張圖真係講得好啱
上網睇幾多片幾多教學文都唔會比得上自己落手試
我第一次玩噴塗就拎咗隻戰暴黎破處
基本上咩錯都試過
救得番嘅位咪當好彩
救唔番咪當上咗堂、經驗
最緊要自己玩得開心同滿足
個D飛機杯泵
就好心唔好諗咁多啦
你用埋D本身垃圾既野 又增加噴AV油既難道 仲衰
唔會再噴,噴完洗到隻狗咁
見到你咁都覺得sad
其實美帝badger都好岩噴, 比起H&S, badger可以粗用好多, 零件都平啲, 係QC無德國嘢咁靚咁解
利申我第一枝筆就係Badger, 咩錯都試過哂 (跌落地呀針歪咗咩都試哂, 枝針歪咗之後膽生毛搵沙紙磨幾磨, 丫又用得返, 真係好岩粗魯人用)
真係咁難咩
我前日先溝完試噴

我覺得手勢同油色冇乜分別咋喎
咁正?
但香港好似唔多地方有badger 賣
而且之前有巴打話badger 都係多細零件,容易俾d 漆膜漿住
我都係PM到買, 我又唔覺badger好多細零件, 洗筆都係拆頭推針, 同H&S無咩分別
咁似乎可以俾新手考慮下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞