歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
天拿水用黎粗洗無咩野,只係要洗多好多次先乾淨,模型洗筆水平時谷兩三次槍就柒就
你用日本/德國槍就唔怕佢會那爛o ring
同埋天拿水要買駱駝牌,普通玻璃樽果種入面會溝左好多野
可以,但會好撚大塵
你唔會除到塵
模型刻線通常都唔會好深,如果你噴埋油條線就會更淺。刻線唔直同有深淺都係因為唔夠深所以要習慣將所有本身刻線由頭劃一次,唔需要多3,4刀就得
刻完再上800砂磨下條邊就ok
係咪整google doc?
可以幫手
黃色同橙色呢D要用白灰再上紅色先可以噴,當拎經驗啦
https://www.youtube.com/watch?v=gAvYxQwdRD4
有冇巴打有睇開佢
好正真性情
巴打你用開咩software畫圖?
想見識下
岩岩第一次上手噴油
發覺遇到好多問題 雞手鴨腳 有d問題想請教下:

1)谷槍果時d油會彈出黎 係咪應該較細bar數d 或者支槍唔好拉咁後

2)噴噴下果時唔知點解d油係個杯邊度谷出黎 滲到成支槍入邊,出邊同成手都係 好彩用h&s 可以拆 但都洗到閪咁
係咪個槍嘴塞左 佢係個杯邊谷滲出黎?
試過2 次 (用緊ultra)

3) 噴油果時見人 拉一下噴一下 但如果輕輕拉後keep住噴其實係咪都得?發覺keep住噴搞到有部分年漬油 係咪可以磨過再黎?

Btw 支Gaia multi primer 好臭
希望有師兄解答下

補番圖 佢係係呢度滲出黎
https://www.youtube.com/watch?v=dRCKmc0ZxBk
某間大學學生可以連去佢部超級電腦入面online access
但我非常唔推薦如果識其他就唔好用佢, 某啲shape會好撚難畫
有啲位佢會有啲唔知咩algorithm limitation會render唔到出唔到個shape
人靚手勢好
不過有時chok聲浮誇得濟走音
佢有直播砌光武改, 正式做佢打手
https://youtu.be/Dh-Ko_6HtWg
3d print同畫圖真係0基礎
諗住搵啲簡單野自己試下玩
1. 唔好咁啦撖返個蓋啦
2. 我估係你郁得太大動作整瀉杯油
3. 係, 雙動噴槍主要目的就係咁
primer積油就磨過佢, 冇穿底色其實可以照上主色
係呀
首先應該係著手執執頭post 本身嗰份
召喚爽巴
我印象中有啲online drawing tools, 可以去試下先

BTW巴打們
用開邊款海綿砂紙

神之手?MADWORK?3M?
準備挑戰無縫
果D彌海砂 係咪買果D 1SET 240/400/600/800/1000 果D咁就夠做??
有冇牌子分享下
Ultra 無蓋
砂紙 摺3摺 夾住條海棉棒
以前會慢慢貼雙面膠
有link?定未開
就係呢個
https://docs.google.com/document/d/1dRWyyhr0X9WCQFUJ_KX7H6rQaW3P0MM2PHXrrEFngX4/edit?usp=sharing

係咪好熟口面呢

建議開一個新既google doc 執
係咪插得唔夠實?
同埋係咪開得唔夠稀,前面塞左,谷番d 氣上黎喺杯位出?
我都有諗過係唔係 因為我抹果時佢好易跌出黎
最慘佢無得扭 就咁插上去 有時鬆左都唔知
下次小心d先
咁痴線?
咁我建議你配返個差唔多size嘅撖著佢
喱支筆係咪筆杆冇針鎖嗰支?
點解好似咁甩漏嘅
咁睇嚟佢真係德國人design
但係google doc冇得睇圖勁唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞