歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
RG初號機街重有冇貨
如果未玩過上色嘅,可以平平買果啲濕鳩USB氣泵黎玩下
睇下自己係咪鍾意噴塗先真係鍾意先再upgrade上去
我都係早排先轉噴塗,匠心社閪泵+max3都係8舊水埋單

屋企都有寵物,所以一路都做緊後樓梯戰士
近排自己砌咗個抽油箱,擺起廁所噴,扯條喉出窗外
屋企廁所同廳完全隔絕,暫時都還可以
乾咗即刻貼水貼 再上光澤/消光?
其實最好係水貼前上多層光油 再用藍蓋 痴完水貼再上多層光/消
睇唔明...
我都係咁 我會首選水性
有無細抽油箱介紹
用002噴咗個黑底,乾咗幾日再痴遮蓋膠紙
搣膠紙果時成塊底完整咁起埋出黎
搵搖控坊啦巴打
你直接講低有幾多筆直 好快有人答你成套野應該點買
modo同浩盛個個有冇分別
應該係未夠乾
有d 人話浩盛係偷人design 既,但我覺得呢d 貼牌野其實要追番邊個先係「正貨」係有難度
個分別就係 兩個浩盛差唔多可以買一個MODO
有無細嘅抽油箱同氣泵推介
Budget 2500 連噴筆
雖然av油無油性好 但佢無咩味同毒已經好好
2500 我建議買隻大陸泵(ustar 有缸都係~900) 加枝evolution (or 加多少少直上infinity)
噴AV 油用個A4 紙箱罩住都得
好唔好用?
邊度有老現賣
同埋佢好似無自動停機
h&s ultra 2 in 1 900
浩盛細版抽氣箱 可摺埋 淘寶500港紙左右都係 香港直接買$680
浩盛AF186 淘寶500港紙左右 有缸泵要平既 得大陸泵做到呢D價位
要平真係得淘寶 香港全部食多你一筆
正正經經買個泵啦 唔好搞咁多屎棍
筆直2k
想要細嘅抽油箱 噴槍 同細嘅氣泵/類似匠心社閪泵
最緊要唔佔空間同細
2k 不如龜泵配evolution / ultra
噴AV 油用德國筆好似好d,因為比日本筆易洗
叫做到基本噴塗上色囉
無自動停機無得較氣壓無缸無水隔
噴幾個字已經熱到變暖蛋
半個鐘就開始Feel到無乜電
插住電黎用又驚爆炸炸撚死自己
你有2k筆直又真係唔洗買呢種閪泵虐待自己
不過平平地買黎入門玩下都算足夠
咁你上PM到睇下最好
買泵盡量買有缸
自己度下可以最盡用到邊款
或者上官網睇
http://www.sparmaxair.com/product_detail.php?id=1&r=2
呢個牌子你都覺得大既 我諗得浩盛個D龜泵岩你
呢隻泵 買黎配馬克筆噴
補dd 色 成件噴都幾痛苦的感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞