歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
真係支筆針有d肉眼睇唔到既油漬
抹左一輪搞番好
噴就好快 執手尾執執撚左成日...

我第時都應該轉av油 第時想養貓 跟巴打學定野差唔多
Solidworks真係做工件好喇, 係我唔識其他software先會用

我唔信又炒
第一次玩GK 改件,真係工具少d 都唔掂
邊有人噴油會用杯蓋 逆推更係會彈出黎,你平時漱口都會彈到周圍都係啦

用張廁紙琴住未得
英國佬都係咁 不過做野更加求鳩其
又迫害少眾
其實個蓋撖好少少又唔好太實就冇問題
其實有辣有唔辣, 好似我之前講咁, SolidWorks本身係工程向, 佢啲數準好多, 同埋可以計算埋啲咩空氣力學呀、件嘢可以受到幾大壓etc. 要做啲螺絲扭紋佢都易好多, 但係想build得複雜少少嘅model我見佢已經會做得好吃力;

相反我地做動畫用個啲software好多啲數都無SolidWorks咁準, 而且build個陣仲要留意返model啲點、線、面嘅分佈, 不過只要有心build, 想幾複雜都build到咁囉

btw我做呢行但係唔代表我build開model 我同班build開model嘅痴線佬比都係一隻小新薯
好鐘意睇佢行100羊店,然後買D奇怪野返黎做補品/場景/工具
咸濕仔玩啲咁嘅改件
玩AV油唔撖蓋會死得好慘 一路噴就發現杯入面啲油越黎越杰
個眼神都好似鄙視緊鹹濕仔咁
我都係慢慢摸索緊
關事咩
利申從來唔撖
老子巴:
有冇人pb訂咗perfect strike配件已經收到貨?
其實你唔圈起,又唔聞相既話,唔係好睇到有咩問題
其實我未試過X-20滲線爆膠
係咪你上完灰先刻線又唔會再上多層
定係因為我整開嗰啲嘢都唔洗事後用力組裝呢
我試過一次過噴好多件, 跟住噴到後尾開始唔係好順, 搵枝筆攪吓杯入面啲油已經杰鬼哂
你一次過倒好多油入去同噴好耐?
我通常都係倒1ml 左右既油落去 (隻杯得2ml),通常噴三個字左右就噴完
除非塞槍,否則都唔會出現d 咩問題

而且變杰即係乾左?
要乾既應該唔關撖唔撖蓋事?
個陣第一次噴AV油, 係倒咗好多入杯到噴, 因為我一次過噴好多件, 跟住噴耐咗開始杰同出啲油粒出黎, 之後我去問PM佢叫我加緩干同撖蓋, 所以而家我每次一噴AV油都會撖蓋 當然一打返開個蓋就會見到起哂泡, 所以我唔會落好多入杯到
我有成咋,咩眼神都有
咁有趣
我除左塞槍之外好似未試過會起泡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞