歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
電鍍一向唔噴得光油,想做保護層最多買支蠟水打蠟
你知唔知電鍍上光油係SSS 級既難度黎

乾左好好多
我用黑藍蓋都冇開稀 係滴幾滴airbrush flow improver咋
真係太稀,所以你見有下半part 明顯多色過上半part d 橫間位
黑藍蓋要睇下邊隻色
預左要上多幾層啦冇所謂,等陣再update
但問題係你而家咁樣好易積油 / 厚薄
我諗要再執執個頭post 先啦
琴日開post 都發覺仍現好長
真係水蛇春咁長
話你知
你呢個動作一落手果下已經救唔到
磨沙就磨沙啦,再搞就一盤散沙架喇
例如呢
白色一定一定要開,唔係會塞到痴線
之前試過紅黃其實開左都會順滑d
真係冇得救 你thinner一整佢 有機會變咗銀色
我就係上白色,炒左岩岩洗完件一陣再玩過
av油有一樣好就係砍掉重練好方便,用水衝一衝用紙巾抹一抹就搞掂
AV 白色真係無解
所以你之前講原色消光對我係好吸引
得黃同紅色係手 之前都係就咁噴
咁要買返枝thinner
係,就算你等左一晚俾佢乾左先發現唔岩心水都好,用牙刷果d 野都刮得甩
https://facebook.com/story.php?story_fbid=3332334193462535&id=186714661357853
YM終於有郵寄睇佢FB間唔中都話生意唔掂,依家仲要冇得開班同玩卡
所以其實真係幫到就幫下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞