歡迎想砌模型o既巴絲入黎(19) 30000, thanks

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
洗pvc啲油 都係用返平時啲油性溶劑?
有啲囡囡膠甩甩哋色 想搞搞佢。。。
我都係照用60926
btw 試噴左未 接唔接受到
信抽油,唔戴
未呀 琴日好夜先返到 可能今晚是但試下噴下先睇下頂唔頂到
已預備膠板同空氣清新機
死埋啦wo
其實講就戴, 實際操作個陣都係無戴 試過戴一次單豬, 係咩味都聞唔到
我試過用Deluxe隻Strip Magic洗, 係唔傷件但係洗得好煩, 要係咁捽
我隻景品尼祿就係捽到攰嬲得滯成隻dum入thinner到洗就出事
爽巴你都唔帶?連登咁多用生命玩模型既人
唔係全日噴都唔帶不過次次噴完個鼻都有油
咁我之前都係玩AV油多, 係近排先玩多咗油性, 不過唔戴都有好處嘅, 叫做聞到味就知道塊濾綿開始滿油要換
咁癲嘅 戴個外科手術口罩都要掛
我以前用噴罐個陣都試過 一呻鼻涕就見到哂噴過啲咩色 但係而家唔知係因為用噴槍定係換咗抽油箱關係, 無再試過
我信我個抽油,應該無事既
以前就咁係露台噴,噴金屬色,完工後D鼻涕有閃粉
我都係屎忽痕先玩下油性 易噴D 色又靚
想問下開油個比例 睇完兩個韓仔都係用1:1.5黎開GAIA油
但睇親香港普遍既都係1:3 係咪佢地D油特別D
gaia 係 1:2,開3 太稀
真係到到地方個比例都唔同
不過D溝油樽仲未到 你地係香港多數係邊買
果陣一淘淘左百幾個,用到而家
你屋企有咁多位放
金屬油先會開到1:3咁稀,因為要噴薄噴
而普通色我自己開1:2.5已經最盡,同埋用耐左我又會加小小thinner落去
大吉樽以前會淘寶,廿蚊100個,有d係滴漏形就貴d 30蚊 60個
我底色1:1.5 高光1:2~3
終於到啦個抽油箱收工去拎
我都買左30枝呢隻
我之前試過星光金開1:3,個遮蓋力唔撚得,用返1:2就好好,滑一滑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞