[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
g241
想請問一下 Budget 4000
27吋或樓下
144hz 連內置喇叭
係咪BenQ2780q會比較適合
見2.1聲道喇叭 聲好似唔差
有冇巴打試過ps4 pro駁xg279q,出黎個效果係點樣
岩岩行左轉睇mon
想搵啲21/24吋1080p VA mon
點解10個有9個都係IPS
咁少VA mon
鍾意睇電影
用緊既IPS mon成日睇唔到暗野
所以想買個VA
可能係VA可視角度差
陳列出黎可能因角度問題 睇落唔討好
有無人用Acer XV272U
駁ps4pro得唔得?
到底 Samsung U28R550 有無HDCP2.2
問3叔 online CS 剩係答HDMI 2.0
上網又search唔到

想買黎睇4K Netflix
係wo
HDMI 有
DP FC唔到
AOC CQ27G1有冇咩問題
各位大哥 想請教下買邊款mon打PS4 黎緊PS5最好因為地方細 個位只擺到22吋mon 有冇介紹
其實打3A大作同埋睇戲,陰暗場境比較多嘅情況下係咪買va會好啲
Thanks
最驚買咗又睇唔4K
爬左少少文
集中左喺兩個選項到
平時多數都係用嚟打ps4 + netflix + 文書工作
諗緊一係 Benq EW3270U 一係 ASUS VG389Q
唯一有個concern就32做文書工作會太大
我個mon同我坐個位大約有90cm左右

定巴打有其他推介
90CM OK啦
其實係
PG27UQ/X27另外
*另計
仆街石牙Mon一過三年保就壞
8000樓下
ips 4k 32吋,有冇咩推薦,如果可以有薄框最好上下都薄,但見到好多型號都係出左幾年,例如benq 3220u
建議等EW3280U用AUO AHVA-IPS
急就U3219Q
b&h有賣ew3280u 不過唔知寄唔寄到黎香港
買左 philips 243v7qdab/69,請問各位師兄是咪中伏
https://monitor.buyerguide.info/review/243v7qdab
想一眼睇晒成個mon就24/27
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞