[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
早排買左個27“1080p
其實都算upgrade左唔少
但都係後悔冇草多d錢直上32“ 4k
番學果時睇慣左retina真係番唔到轉頭
覺得1080唔夠sharp
Acer都係,買mon好似要靠彩數,好彩有得退
再換
x27起碼有review 話build quality 好
用喺d cheap mon 其實值唔值
樓主睇開咩網 咩網review信得過
諗緊好唔好過2個月加多個mon 但32+27 我得2隻眼應該睇唔哂
tftcentral
tomshardware
PCmonitors
見pg27uq 便過x27,又靚仔d
Yes
用緊2070 呢2日更新左driver
個mon係咁閃 開到100hz先唔閃 屌
宜家試熄g sync
driver 出事就rollback driver
Pc monitor係咪收左皮
上唔到既
試左呀但都冇用 我懷疑dp線有問題
但宜家熄左g sync打左陣機又冇咩事了
遲d先再開返
而家追返fi27q? 問到平幾舊,還點pc上唔到144hz
2k 165Hz g-sync
除左#1果幾隻仲有咩推介
定等下新moon
acer vg240y 係咪停左產
點解周圍都冇貨
B&H 連PG27UQ 都賣哂,無貨
X27P定PG27UQ 邊部有貨先,就買邊部
有無人試過Amazon 集運借返香港
benq xl2411p vs lg24gl600f 會揀邊個
如果無開hdr
Fi27q DP1.2

可以 8+2 bit , 144HZ,2560x1440,Gsync Compatible(Adaptive Sync)同時開?
Acer XV272U $3180

Benq EX2780Q 2K 144 IPS $3590

Asus VG27AQ 2K 165hz IPS $3990 Gsync com

大家點睇
SPEC
Asus VG27AQ 2K 165hz IPS
用緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞