[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
我上網都查完黎好似話有紅角
但好似近排轉咗用大陸MON無咗個問題?
外面網站寫3219好似得80% 唔怪得唔寫
u3219Q似乎冇Adobe rgb preset
塊PANEL未去到DCI-P3/ Adobe RGB雙高覆蓋咁勁
Acer X27有HDR1000
又有DCI-P3/ Adobe RGB雙高覆蓋
不過係gaming mon
我又覺得PA32UC HDR效果冇X27/PG27UQ咁好
CHING又見到你 我本身用緊Ew3270u想放多隻144
咁如果唔開HDR 做唔做到同時開兩個MON
xv272up行到144hz+ 10bit
X27超筆直好多
UP2718Q都可以考慮既
DELL好處係換貨容易
邊到搵到up2718q/3219q係唔係閃mon?
隻AOC會自己fade black同有吱~~~聲
唔知是咪潮濕壞左
聽日打去CS問保養

諗定24吋144hz有咩好野
用default sRGB mode黎睇
唔知點解會覺得PG27AQ 啲色仲靚過隻VG289Q
VG289Q 唔用sRGB mode呢
啲顏色好似無PG27AQ咁細緻
不過到隻27AQ整完返黎再做對比
想問下本身用緊4k60 ew3270u
想買多隻 2k 144hz 同時用 一邊打機一邊上網 會唔會有問題?
用緊9700k 2080
應該唔關事 得閒買過條線先再試
等其他人答你
唔會
你預FPS會跌10張內
俾了錢,唔知等到幾時
想問問最近係咪度度都冇貨
啲代理話啲廠房都仲未開工
原料from china
其實對FI27QP都有興趣......
想問問隻mon個深度多唔多?

因為依家本身係用緊啲圓形座既mon
食檯深大約21cm左右
(睇落好似冇咁牙掟)

而上displayspecification度睇,FI27QP就食檯深23.7cm左右
(原來係差3cm檯深左右)
但唔知點解上網睇開箱好似有啲大舊
唔知張檯擺完會唔會太近自己姐
依家我係咁轉緊款
問果隻冇果隻.....隻隻都要訂.....訂完又唔知幾時有貨
依家要搵啲有現貨又岩心水既落手
FI27QP
Dual mon cap圖,
想只出用緊嘅mon要

alt + prt scr
呢隻都正,有考慮
但佢呢款應該冇三腳架咁牙位?
因為自己本身用緊隻mon係圓形座黎
怕呢款腳架既mon擺完落張檯度之後會太貼自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞