[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
想問下$1500 budget
買個1080p 24'mon有咩推薦?
主要用嚟打機, call of duty, apex.
我pg27u無開過144, 因為啲色會差左,接受唔到,反正都推唔到144 做乜要開144

嘈唔嘈方面,開住電腦基本上打機聽歌都會遮左啲風扇聲,除左岩岩閂電腦間房會靜左無哂聲果陣個mon會繼續轉幾分鐘風扇cooldown果陣會聽到少少聲,基本上都feel唔到佢有風扇聲

Btw 個mon 係幾熱下,擺太近個頭會feel到有股熱力
講漏左 , 個mon 無打機就咁停係desktop 都係會熱
1080p 144hz <4ms 邊隻最隻抵玩?
香港有冇得買nitro XV253Q X ?
咁會唔會咩都唔做佢風扇都會轉?
佢熱既程度係大過普通mon 好多 夏天好似有個爐係前面咁
總之個mon 有畫面佢就會轉 轉速視乎溫度我估
PCHOME 集運返香港有冇人試過
MSI Optix G241VC 24"
睇中左呢款,但嫌佢I/O太少,得1 HDMI 1 VGA
差唔多價位有無其他推薦?需要至少2x hdmi or hdmi+DP,有埋3.5mm output, USB最好,用嚟打call of duty同apex
x27p 用家
風扇問題唔駛擔心,好靜
我買之前睇網上有人話嘈到要退貨,都唸左好耐
唔知係未新版改善左
我x27p 又唔覺好熱
平時上網開80nit, 同其他mon 差唔多熱
開hdr 就同以前個lg 400hdr mon 差唔多熱
香港TUF mon啲價又真係OK
G24c4 lo
有冇巴打買過Philips 326m6vjrmb?
邊到Amazon最抵?
睇過JP 就6xxxx yen加運費
德國面價幾平但唔送香港
英國就睇返record有平過500gbp.
係咪日本買最抵屌?
呢個係好,但over左budget, 希望係1500內, btw thanks.
你地desktop window 都會開hdr ?
緊係唔會,平時set 80nit
我就係kick左係呢個位
如果太嘈夜夜用唔到
同埋如果睇套戲都嘈到聽到風扇聲就麻煩d
另外巴打你覺得個mon熱唔熱?
我返去再set 下先, 宜家睇慣左個xg279q 覺得個pg27uq 好淡色.. 點先可以set返濃啲
我覺得只係好似switch 風扇咁咁,好靜
平時用同普通mon 差唔多熱
開hdr 平均黎講仲涼過我以前部lg hdr 400 mon
可能因為有fald , 黑位會關左部份背光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞