[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
後者
新手想問下LG 27GL850有冇伏
用黎打機同睇動畫
對比度比較低
冇乜立體感
27GL850同vg27aq差唔多價錢
淨係用黎玩144hz打機你會推薦邊個?
後者

FI27Q-P 邊到有demo睇下?
行黃金都唔見有
又係時候入黎屌柒ASUS,真係咪撚買佢d 柒mon。
買PA32UC都無撚用,用三個月就壞panel,送返去整整完仲要包得柒到撞壞隻角。
再寄返去仲屈鳩我俾人整,正一傻鳩維修服務。

咪 撚 買 ASUS
屈鳩我要我俾錢整先岩 自膠
我自己Fps game玩得多啲所以買咗XG279Q,
你可以睇吓HARDWARE UNBOXED 啲片介紹再諗諗,
VG27AQ - https://youtu.be/5b2cwbWbDmo

xv272up台灣討論區話cp最好(香港要3xxx),
27GL850就有upgrade版叫fi27q(載反頭盔先個人意見only)
FI27Q-P 反應時間慢D
27GL850/VG272UP/XG279Q都係標榜1ms G2G

ASUS QC好一般
ACER又唔出PA32UC同規格MON
我睇番美森d人評價,鬼佬俾兩三星都係屌佢個mon又入塵,整完又壞多次。 好撞手神
真係好廢,仲想收我成千銀美金多次
俾錢整我不如去買過隻新mon 都on 99既

唔撚再買ASUS就係真,搵唔到同SPEC都唔幫襯佢
各MONITOR>個人<重點:

Fi27q-就滿壘全壘打各項能力頂級,顏色好,出到10bit,delay低,高Hz值,但要5xxx

VG27AQ-會因為你GPU唔夠力 FPS <90時又開EMBL,眼力正常人仕會睇落糢糊啲,換言之你唔開EMBL就正正常常一隻2K 144HZ MON

等各位ching修正同補充
咁買咩牌子?
咁就要問廿凜啦
含淚買Asus啦
ACER CM7321K
規格等同PA32UCX
不過冇聲氣 影都未見
想買vg289q但周圍都冇貨
唔想等到4月尾
有冇人見到邊度有貨
分分鐘4月尾都無
我搵vg259q 搵左十幾間都無貨
U2720Q網上報$4499 衝唔衝得過?
值唔值得比多$400加多2年保
有無介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞