[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
我以前隻mon 係普通lg 個d 換左呢隻會比之前隻mon 前左15cm 咁上下
都係換FI27Q-P?
係直程螢幕個位前左15cm? 定係個腳架?
係阿 你預佢個腳架幾長個mon 就差唔多前左幾多
各位想問下本身用緊LG 27UL500 (9700k 2080ti)

想換隻 21:9, 平時主要用嚟打steam game i.e. AOE2 DE, football manager, cities skyline, planet zoo, Civ 6, EU, 三國志個d. 有時可能都會打下d fps game.

依家暫時睇中LG 34GK950F.
Budget 大約10-12k.
請問各位覺得呢部點?有冇更好嘅推介?感謝
拎去代理整
btw not sure 係唔係三點先換
聯強?
最後send 去benq, 師傅話正常無得整
想問下咩係flicker free
我睇dell 3219q官網話有 問sells就話無
之後又話flicker free係driver? 好混亂
香港邊度仲有得買Asus VG249Q?
同埋有無多d MSI optix G241 既review? 搵咗好耐都無乜點題,msi d mon o 唔ok?
我隻3420都到了,開心使用中
正常身份歷史買到最平應該係850usd,1144usd又唔知轉唔轉到香港保咁不如香港買
3k 唔打機只睇片 求27寸2k mon?
最好有打直
mag272qr

如果想用Dell係咪over budget?
比較鐘意dell同lg
Btw 如果4k budget又有咩推介?
另外唔要曲面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞