[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
電影 netflix 本身都好少上到超高亮度
影響都唔大
fi27q-p
xg279q
Budget $4000有咩g sync compatible 推介
想問少少唔係幾關mon事既野,我想問有無headphone with mic係可以直接插落個Mon用,然後無論我用PS4定desktop都可以用到支mic講野?
正唔正?
用緊PG279QE 想買隻副mon睇片同睇連登 有咩好介紹 筆直1-2k
求指教
想買個新mon 大約32吋 打算拎黎駁notebook睇戲睇劇打Ps4同Switch 唔玩fps game
睇過下資料 想買曲面mon但唔係必要

考慮緊
AOC Q3279VWFD8
AOC C32V1Q
BenQ EX3203R

筆直大約3k 邊款會好D 定係會有其他更好選擇?
benq ew3270u
Thx Ching
另外仲想問下有無話係邊間到買比較有保證信得過
Price.com到睇$4k 係Amazon到睇過價都係差唔多
完全唔熟行情求指點
依家係咪冇人推Xg270qg ?
youtube見評價唔錯...外型又正...
不過冇咩亞洲既details review比較
網購都5千幾不了
準備出貨la
其實youtube睇hdr應該要點set ? chrome color profile set HDR10 睇hdr會好黑, 要down落黎用player播先正常
主要上下網 睇下相 少打機 (ps4同睇戲用緊436m6vbpab)
見U2720Q好似幾好
想知差唔多budget 32吋/ 27吋分別有冇咩好啲嘅選擇?
上網見人話BenQ個護眼幾好 但ew3280u out哂budget
同埋LG堆UL機海啲分別睇到頭都大埋
amazon平啲但冇直送香港
行貨去揀有得即時check 邊間就問其他巴打
ew3280u好似已經係32吋4k IPS最平果幾款
如果VA都得就好多選擇
LG 32UL750 但冇行貨
EW3270U 個價又上返..
原來咁貴
點解會賣得仲貴過fi27qp
ohhh. 岀post前唔小心del咗想要ips
本身都有諗3270U 或者326m6vjrmb
但諗諗下用電腦睇嘢嗰陣想要IPS多啲
Anyway thanks
咁如果6000樓下靚色ips係咪u2720q已經係比較好嘅選擇?
唔介意水貨
LG想知係咪27UL嗰幾款已經冇紅邊問題了?
有原生g sync?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞