[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
call車囉
知唔知香港邊度有X27?
我都驚咁遠運返來有咩損傷
冇人答我
邊個review?
有咩失望?
要人提拎去維修? 而家唔係3年上門維修
咁若果 i7 4790k + rtx 960
淨係升 display card 推唔推到?
若果係得我想淨係升左 card 先
想問有沒有牆臀推介 ? 約27" 至34"
想問下
2K mon 144hz 1ms VA or IPS
3000-5000 budget 有咩可以揀?
FI27QP
有無人有用過msi 2kmon
想知插ps4 pro食唔食到4k signal
Thx
咩model
睇中隻mag272qp 但好少人講
想知之前msi d 2k model sup唔support 4k架
@廿凜
2k mon咪output 1080p
4k mon先output到4k
有d mon食到4k signal
之後用2k出 畫面會靚d
我用4k mon 都唔會用ps4 出4k
跟本就唔夠力推
想買個色準好啲嘅21比9
34UM88C-P係唔係一個好選擇
定係分開用兩個dell嘅 27'' mon
Budget around 5-6k
Console 30fps求其啦
唔好 可能我潔癖 但左右唔撚一樣真心辛苦
冇計喎我窮撚
搞唔掂
2隻2K 會唔會舒服D
本身諗住一隻P2719H,再加多一隻U2720Q
但好似呢個價錢已經買到一隻21:9
剛剛試左Potplayer自動著hdr只用到8bit,win10著先開到10bit.另外dci-p3有無咩特別設定睇hdr好似無咩分別特別多色,可能都係靠hdr nits?
我主2160P 副1440P
唔對稱又唔係太大問題
反而你擔心隻滑鼠指標要習慣主mon要低過一半/高過一半畫面位置先過到去副mon
原因係一邊2160一邊1080解象會顯示唔到而過唔到去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞