[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
有,但粒chip係舊代
27吋既話唔打機就u2720q
打機就vg289q
諗緊 ASUS VG278QR V.S. TUF GAMING VG279QM

主要用途打機eg total war系列,模擬經營類, war of warships, Mount & Blade, gta系列

諗緊洗唔洗 直上VG279qm , or VG278qr已經好夠造。
(有機會買ps5 駁呢個mon玩,但not sure now)

麻煩各位俾啲意見
想買 32吋左右既mon
主要打ps4 睇戲
唔追求高畫質 因為而家用緊24吋 想買大啲
價錢平就得 有無推介
巴打唔好意思 想問多個問題
見EW3280u冇寫srgb coverage但有10 bit
U2720Q有寫,同埋cal咗色
如果睇相執相嚟講係咪2720q會好啲

依家心大心細緊 u2720q四千幾都抵屌咁
32吋1080p
我隻Dell S2716DG 啲光暗位會咁
請問係唔係正常

TN 6bit
想點
27g2 周街都冇貨 同價位有咩推介?
學到嘢thank you
即係點
建議你去腦場睇實物畫面覺得點先
有無邊間推介黃金?
ASUS TUF Gaming VG259Q 25" or
ASUS VG258Q 24.5" or
Samsung LC24FG73FQCXXK 24" Curved Gaming Monitor?
可唔可以排個ranking? 唔該

(唔知關唔關事)Display card 應該會買ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 2060 Advanced edition 6GB GDDR6
Asus rog Xg35vq 2手放得出咩價位到, 移民帶唔走
有無人知邊到仲有24g2 / vg249q 賣
行過一轉ssp 間間都無貨
最近想買個mon打直用
想問下有冇mon係本身個stand就可以rotate 90度?
定係一定要買mount呢?
買mount又好難搞 一係就好大舊 一係就唔知夾唔夾到個mon
我自己咁排
VG259Q>LC24FG73FQCXXK>VG258Q
反應時間
VG258Q>VG259Q>LC24FG73FQCXXK
色彩飽和度
LC24FG73FQCXXK>VG259Q>VG258Q
唔該
好似冇乜人傾呢隻 Samsung U28R550

諗緊佢定係U2720Q
3叔同LG冇乜人會傾 好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞