[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#40

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
點得出呢個結論
xg27uq都唔係fast ips
27吋4k 打ps4/睇youtube 加有時執下相 想要4k係想ready for ps5 3k有咩選擇 要黃金現貨的話之前睇benq ew27xx 但但27吋又行tn panel
文書為主u2720q定34WK95c好
文書梗係大MOON好
兩隻u2720q
Hello, 小弟想問張相應該係IPs grow唔係Black light bleed? 因為我轉個view of angle 會變走. Thanksss

想問下大家知唔知香港有冇BenQ XL2746S ?
price.com又唔覺有
https://zowie.benq.com/en/product/monitor/xl/xl2746s.html
三叔d moon好唔好?
見樓上提pg279qe
個人用左個幾月好滿意
如果係外觀控就買新款
實用就買返pg279qe
買得新款我都幾肯定你係為左盞燈
個人覺得dci-p3廣色域重要過原生gsync芯片
所以揀xg279q
我應該去換左佢?
VG27AQ vs MAG272QR
2k mon 27吋
80% 主要係文書,處理好多excel (work from home)
20% 睇劇 /YouTube /9hea
邊款推介?
我自己上網搵資料,未買過mon
公司一直用27吋dell, 依家work from home 無2個mon頂唔順
請問xg27uq 定acer xb273k 個4k hdr畫質好d? 同 個g sync 分別大?
同問,諗緊買xl2546定2746s
btw 會唔會出xl2546s?
同問,但我想要21:9
最高亮度?
我覺得算正常
睇你中意IPS定VA
27UL500
32 brightness
肉眼睇明唔明顯先
全黑明顯四角啡左一大舊左上白光keep 住有
似乎幾嚴重
睇下換唔換到
試試佢 thx
先發現是大陸制造,在星河以為是台灣panel / 裝嵌
4k 27”都夠用 如果睇直野多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞