又係時間推吓Amazon 平價notebook (24)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
G15有保留,今日先有條片講佢design 有問題⋯就算冇咁熱好大程度因為佢係用緊低電壓版GPU, 我本身都想買但係好似好多問題咁
我都係睇緊呢3部,呢排睇多咗review 留意緊mag15,g15 上邊講咗少少覺得佢偷工減料同埋設計有問題⋯helio 300就有睇過 ownordisown用嚟同a15 比你可以去睇睇多個選擇同聽多個建議
唔知呢到會唔會有人想收notebook
有部XPS 13想放
想問如果想買部6000-7000價位

16gb ram 文書機 但又打到下機 asus有冇可能?
佢design 唔覺有咩問題喎
除左慳皮縮散熱管
8gb ssd焊死咗係motherboard, 風扇有嘢摭住再一次忍唔住講佢個低電壓2060max q
8gb ram 風扇嗰啲自己拆咗佢就得喇
max-q 幫唔到
不過我係等緊g14
焊落或板個條8gb ram 可唔可以以拆呢個唔清楚,g14都係max q
一定有8gb 焊死
g14 max-q 可以接受 部機細咗舊電都細咗
理論同長行到係2回事
唔係香港買就得
ASUS TUF Gaming A15 Gaming Laptop, 15.6” 144Hz Full HD IPS-Type, AMD Ryzen 7 4800H, GeForce GTX 1660 Ti, 16GB DDR4, 512GB PCIe SSD, 90WHr Battery, RGB Backlit KB, Windows 10 Home, TUF506IU-ES74 https://www.amazon.com/dp/B0865RZR9S/ref=cm_sw_r_cp_api_i_3vvLEbB6QW1CA
8gb ssd焊死咗係motherboard一來係控制成本同分級數

風扇我睇拆機邊到有嘢遮住?

2060/70 maxq散熱ok既係行到正常版水平
係得2080maxq先有大分別

Rog入門機就唔好講咩要求
咩價錢出咩貨
G14部機都做到10個小時續航
之後應該冇更新GPU型號打算
有興趣,有無SPEC?
有咩問題
係香港代理賣機先開水魚價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞