又係時間推吓Amazon 平價notebook (24)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問下咁多位
公司比左$5000 budget買機WFH+之後落site用
想問下有無推薦 多數用黎睇/改PDF Layout圖 唔打機
Ice lake 咪10nm
你會唔會入手
想睇你開箱再考慮
我部機應該頂多3-4年
有排先換
但又好想換
今年唔會買
Intel Comet Lake-H Core 好似都係14nm++++
Intel Comet Lake-H = 14NM
話說ching
大mon
17inch以上有咩推薦
15-16k左右
ge不嬲好過gs
薄機散熱不嬲垃圾
ge壓得住溫度嘅都

同埋msi gs用料差
好薄
好易變型
偷工減料
又貴
on99
貴得誇張
當自己macbook咁賣
點解?
Msi一定係gt >ge>gs
因為今年粒H系cpu仍然係14nm
用緊部P65 9SD打唔MHW熱到仆街,想加Ram/SSD塊底板又倒轉麻撚煩,等10nm出咗之後換機,希望將來10nm冇咁熱...
手殘打多咗個“唔”字
今年10H應該仲熱過8/9,ASUS都換晒液態金散熱
Ching 想問下今年amd 同 Intel 散熱係咪都無咩突破,同以前model 例如gu502 GX502 差唔多咁熱另外10nm係咪等到2021先有
正常係,不過宜家都想轉AMD,不過冇高階型號有AMD,最高應該係G14,GU/GX又唔出AMD

不過係就差唔多熱,不過當佢哋係70度,GU行2060,但GX行2070.......,唔可以咁比嘅
其實我想搵部2060 玩到eft MHW又唔好太熱已經好滿足但係好似揀唔落手⋯⋯
唔洗太輕嘅話,買MSI GE/ROG Strix呢啲好啲

要輕(<2kg)同平應該得GU
睇番YouTube review Rod Strix scar III 低幾度唔算太明顯,gu...佢地講到熱到就爆炸咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞