又係時間推吓Amazon 平價notebook (24)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
香港等到佛誕
香港等到佛誕

疫情搞到D新機發佈會都取消哂,D供應鏈又未恢復哂,有貨都俾D人快手搶哂....就算好彩買到都運唔到黎
咁有邊部好 我攞黎剪片,唔介意重量
ASUS ROG Zephyrus G15 (AMD Ryzen 7 4800H, 16GB RAM, 1TB NVMe SSD, RTX 2060 6GB, 15.6" 240Hz Full HD) US$1399
https://www.amazon.com/Zephyrus-GA502IV-XS76-Windows-Gaming-Notebook/dp/B086J9W2WB
上年8月買咗部dell laptop,但依家發現佢個電池得42wh,上吓網睇吓片2-3個鐘就用曬啲電,倒水咁倒,但其他嘢都無咩問題,又唔係太慢

依家呢部淨係個電嘅capacity有啲細,值唔值得換部大啲電池capacity嘅laptop?我見Dell latitude 5000系列好似幾好,有成68wh嘅capacity
支援,我都買咗個60w pd2.0 charger,一出門就用佢嚟充電
但係部電腦有時夜晚蓋埋個moon,第日打一打開就0%電,又要充過曬,就係呢樣唔好,又無run software ,瞓一教就玩曬成粒電
Btw我部機本身係3 cell電,不過我上laptopbattery睇到有粒4 cell副廠電,佢聲稱match到我部機,但係係14.8v,而我依家呢粒就係3 cell 11.4v,唔知塊motherboard電壓range係幾多,上網搵datasheet/schematic又無
好想all in zephyrus G14 2060 ver
一皮港紙好抵
機身設計好似同gu502一樣
散熱差?諗緊買呢部定A15高配版好,spec相近差千零蚊港紙,但A15個mon又麻麻地,唔知G15除左240hz之外mon 色光暗果啲做成點
你條link係1650 唔係1050喎
諗緊要A15 定整部itx加隻mon
新手留名
https://www.amazon.com/ASUS-VivoBook-R5-3500U-Graphics-F512DA-EB51/dp/B07QQB7552/ref=sr_1_1?keywords=asus+3500u&qid=1561204992&s=gateway&sr=8-1#HLCXComparisonWidget_feature_div
第一次用amazon 睇岩呢部但個地址佢話Sorry, this item can't be shipped to your selected address
係個地址出問題定因爲疫情關係
咁就3個mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞