又係時間推吓Amazon 平價notebook (24)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
真心貴咩?2060 既rog 香港仲賣緊萬中
真心貴咩?2060 既rog 香港仲賣緊萬中

可能大家預期AMD應該係平D,同佢呢部用既2060好似係Max Q,效能弱D
1660ti唔知賣幾多
部g14同a15 其實有冇好大分別?其實冇好似上一代咁熱應該抵玩
部g14同a15 其實有冇好大分別?其實冇好似上一代咁熱應該抵玩

ROG系高級過TUF系,G14輕D,有wifi 6(A15得wifi 5),個Mon靚D
想問下而家Amazon唔運黎香港
有咩集運推介,唔洗快但係想安全唔漏單出意外
Btw 想問下部g14 玩唔玩到eft
G14用既CPU chip 體質靚好多 單核性質不會差過H系列 玩到eft
想請教下有無平價notebook below5k 有type c充電的?
想請教下
7000內notebook,如果8GB Ram ,14"或以下 ,<1.8kg,有MX150級別以上既獨顯,除左Acer Swift 3之外仲有冇咩選擇?
ASUS - ROG Zephyrus G14 14" Gaming Laptop - AMD Ryzen 9 - 16GB Memory - NVIDIA GeForce RTX 2060 - 1TB SSD - Moonlight White

https://www.bestbuy.com/site/asus-rog-zephyrus-g14-14-gaming-laptop-amd-ryzen-9-16gb-memory-nvidia-geforce-rtx-2060-1tb-ssd-moonlight-white/6403816.p?intl=nosplash&skuId=6403816
但唔考慮14” / 15”,GU502 2060嘅GPU + 散熱應該好啲?
G14應該係散熱方面受限於14吋機身,冇15吋咁好,只係真係方便帶出街,但其實14吋15吋機身size又唔係差得多,有15買15好
等G15版本了
G15只會比G14平
全膠,mon差啲

不過散熱好過g14
呢個價錢諗緊轉ITX加隻mon
G14有1080P 60/ 1080P 120 / 2K mon,G15就1080P 144/ 1080P 240,香港一定得120/144揀,頂配先240

G14搵笨嘅係低配好似冇A面個LED,聽啲YouTuber係咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞