[選項]廢青大廚之路

672 回覆
61 Like 5 Dislike
呀強離開咗渡假屋之後就行返去碼頭買最快嗰班船飛返市區,但係最快嗰班船都要半個鐘後。呀強買咗船飛之後發現自己有啲肚餓,因為由尋晚到而家都冇食過野,所以佢喺碼頭附近搵咗間茶餐廳求其食咗啲嘢就準備上船。
上咗船之後,呀強一直喺度諗到底自己咁樣到呀晴係咪過咗火,但係心裏需又覺得係呀晴嘅錯。呀強呢一刻好亂,佢唔知咁樣做係咪正確。
呀強成程船都係諗自己嘅決定到底啱唔啱,諗諗吓船已經準備泊岸。呀強唔知應該去邊好....
呀強去邊好?
A.返屋企擺低啲嘢
B.去居酒屋搵師傅
B
B
b
B
B
B
A啦
返屋企着返條底褲先啦
終於有人發現呀強係全程真空緊
廚神就應該好似車手咁 係唔需要女人
劇情暴走
我都覺
B啦 廚神係唔需著底褲
呢句嘢已經成功騎劫
C 搵呀晴
呀強係得嘅,屌完之後涼都唔沖,有條底褲都唔著,但走左去飲啤酒
呀睛呢屌
B
B
B
呀強決定返居酒屋同師傅講聲今晚可以開工先,所以佢就喺碼頭搭巴士返去。返到居酒屋,呀強見到大廚喺度準備緊開檔。呀強就同大廚講「師傅,我今晚可以繼續開工。
大廚就問「你唔係話同女朋友一齊去玩嘅咩,同佢嗌交嚟呀?」
呀強就話「唔好提喇。」
大廚就話「你返去沖個涼冷靜吓先啦,話唔定你諗法會有改變。」
呀強聽大廚講返屋企沖個涼先
返到屋企,強媽見到呀強咁快返嚟就問「你唔係聽日先返嚟咩?做咩咁快返嚟??」
呀強就話「我同呀晴分咗手喇。」
強媽冇再過問,就繼續睇電視。
呀強沖完涼出嚟同強媽講「我今晚返鋪頭開工,唔使寫我飯喇。」講完呀強就出門口返工。
呀強係條街度行,諗起平時同呀晴一齊行返屋企嘅畫面,但係呀強嘅理性同佢講呀晴已經唔係佢嘅女朋友。
返到居酒屋,大廚問佢「睇嚟你都幾絕情喎。」
呀強就話「錯嗰個唔係我。點解我要返轉頭搵佢?」
大廚就話「後生仔即係後生仔,有時唔係一定要分對錯嘅。」
之後大廚就開收音機聽吓新聞
聽聽吓,呀強聽到一單新聞「一名女子被發現於長洲渡假屋內燒炭,送院後證實不治。」
呀強即係諗都冇諗就搭的士去碼頭趕返去長洲....
唔係阿晴嚟嘅
痴女模型啟動
咁顛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞