[選項]廢青大廚之路

672 回覆
61 Like 5 Dislike
A
A
A
A
A
C
A
A
呀強終於醒起佢唔記得執底褲落去個背囊,但係呢個時候佢地已經搭緊巴士去中環碼頭。所以都返唔到屋企攞了。
所謂去旅行,搭車又搭船,呀強同呀晴坐完一個鐘頭船之後終於到咗長洲。好在平日長洲賓客人數唔算多,所以個環境都好舒服,身邊仲有陣陣海風,唔會比外國嘅小島輸蝕。
佢地落咗船之後就去租咗渡假屋先,果然做遊和片客生意係啲,兩晚都要成千銀。呀強心諗都起碼平過去外國嘅。
上到渡假屋之後,兩個人擺抵咗啲行裝之後就去買定嘢食透爐燒嘢食。
好在長洲係離島,有好多新鮮嘅海鮮,價錢都比市區平唔少,呀強同呀晴好快就買咗唔同嘅海鮮,肉類,嘢飲同埋炭準備去燒嘢食。
去到東灣海灘,人唔算多,只見有幾班中學生喺度燒緊嘢食,呀強佢地行咗去個冇人用嘅爐準備透爐燒嘢食。
好在呀強讀書時期做過童軍,所以透爐叫對佢嚟講冇難度,唔使幾吓功夫就透咗個好猛火嘅爐可以燒嘢食。
食鮑魚
隔離有個選項故,個時間線都係咁啱去到長州可以諗下crossover
中出阿晴 專心做廚神
啫係點 隔離房扑嘢鬥大聲?
都係嗰句,廢青廚神唔需要女朋友
有冇po名研究吓
選項故5
https://lih.kg/1951166
兩個人就係飲吓食吓玩吓咁就過咗幾個鐘,天都開始黑,所以佢地準備執嘢返渡假屋。
返到渡假屋之後,呀晴就叫呀強沖咗涼先,因為呀強又要透爐又要燒嘢比呀晴食搞到成身大汗。呀強去到呢個時候先醒起自己冇留意過邊度有底褲賣,所以佢唯有沖完涼就咁著條沙灘褲算數。
呀強沖完涼之後就喺雪櫃攞咗罐啤酒飲,順便睇吓電視有咩好睇,而呀晴就去沖涼。
呀晴沖完涼之後就同呀強講「bb,不如出去行吓囉,食到好飽想郁吓。」
呀強就同呀晴落咗去散步消化吓頭先食嘅海鮮大餐。好在夜晚涼啲同埋有啲海風吹住,所以唔算太熱,兩個人喺街上面一路行,一路睇吓啲鋪有咩賣,不過啲鋪頭賣嚟賣去都係平安包吊飾,冇咩特別。
行咗陣,呀晴話有啲攰,所以佢地搵咗個位坐低唞吓。呀晴望上天見到有星星就同呀強講「bb,你睇吓,呢度睇到星呀。」
呀強就話「係喎,平時喺市區都睇唔到星,難得嚟到長洲睇到。」
就係咁,兩個人就睇咗成三個字......

下篇真係有甜喇
呢個有得諗wo
樓主度度佢
lm
呀強
夜少少先出,有甜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞