[retaker]2020一定要得!(2)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike

我同意有好多科係asso易入,不過依個post嘅retaker就快考,報好晒,你依個時候入嚟講asso做乜勁呢,你留返放榜比意見人好過啦
其實re唔retake都係個人選擇
點解asso就係正經 retake就係唔正經?
你有咩資格去批判?
作為一個retaker 我就只係希望帶啲正能量比其他retake巴絲 最後關頭同所有人一齊衝到尾
你入黎放負 留低一句得你老母都唔會改變到任何野
唉 好似認真左
明知一定會有人入黎放負
操卷操得七七八八,開始有啲懶散
上面唔係咁講架喎你
就算你retake入u都改變唔到你係廢物依個事實

姐係所謂 冇能力Retake都入唔到u 入到都讀唔掂 就等於所有揀retake呢條路行既人都係冇能力?
同埋咩叫我點人行歪路係得呢個post既人全部都係九月 最遲十月頭就報左dse 一早就衡量過決定好要retake
唔否認你所講 如果能力唔夠既話 retake上到去會讀得辛苦
但你咁樣一碌鳩打一船人既用意 除左放負之外 仲睇唔到有啲乜
個個人能力 長處都唔同 點解一定係你所講 去讀asso先係最好?
我都係,見到仲有幾年就操完,開始溫習時間少左,狂睇手機
呢啲時候我會同自己講 仲有出版社卷未做 之後就繼續鋤
依家我係dse同出版社mock輪住
我依家仲有啲CE題目做,dse做到識背😂,依家都有做其他出版社/人地send比我既mock題目
mock我都差唔多做晒啦,依家唸緊開唔開ce1980年d卷
樓主算啦,我本身屌佢都費事,都係忍唔住,不停係到話asso好晒,你乜都唔L知人地點解揀retake就成個小學雞咁係咁話唔好retake呀,asso prepare自己上U呀,我無否認過你asso有你嘅價值,咁你過嚟屌我retake做乜春,我能力夠唔夠你講句就係呀,你根本唔係客觀分析retake定asso好,一路吹棒asso打飛機,一路踩低人地突顯自己價值,我講到依到真係一句都無講錯,真係要人屌返一穫先甘心嘅,本身都想費事拗,點知你仲係咁係到嘈,你唔鼓勵都算,最後關頭入嚟叫人入asso真係搏屌,retake係有好多人衰,asso都一樣大把人入唔返八大,樓主你唔使嘥時間同佢嘈,等我嚟
如果你依家開始既話,建議你由1990/開始,因為得返一個月時間
意義就用一年入自己想入嘅科,你話入唔到邊度都可以炒粉,你咪又係用緊比retake好嘅字眼,你無得話所有時候retake都係唔好
你自己又無端端話retake係唯一出路,asso都入到三大啦,難啲就梗係架啦,有人唔份服邊度跌低邊到起身,你話想學野咪入到U學,asso都係教返U嘅嘢,咁大部分人咪又係dse入去U無prep過,仲有asso好貴
90年我做晒,我猶豫緊80年純粹係佢唔齊marking+有少少離地
題型都唔同曬了,依家我好似溫好曬書咁係到等下個月黎一樣,求神拜佛希望保佑我千祈唔好病,比我順利考完
比武漢肺炎搞到我好淆底,咩都好怕
早啲瞓啦
準備訓了,我做多陣數就訓了
得啦得啦
你收嗲啦屌你老母
你自己廢物咋
唔好標籤埋其他retaker
你哩啲後門狗完全冇資格對retaker說三道四
我唔知你係retake衰左走嚟叫人唔好retake
如果你係曾經係retaker 你應該要明白佢地依家哩個時候個心態
入得哩個post嘅都已經係選擇左retake (特別係哩個時候 已經準備開考)
你同佢地講asso好啲係完全冇補於事
而且只會影響哩班後生仔上場個心態(你覺得佢地之前冇考慮過asso咩?
你係咁好人就自己入non jupas post 講asso好過retake
鼓勵下個班asso仔啦
自己廢要做後門狗 唔好影響到其他人 唔該
(起左你底 到時入asso係咪要好似你咁連city offer都要慢慢等人send email? 日日係到拜offer god? )
廢唔緊要 我都好廢 哩個世界好多勁人
但可以人品好少少嘅
值唔值得都唔係由你講
可能係你眼中日日拜offer god比操卷更值得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞