[retaker]2020一定要得!(2)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
我覺得可以參考+ SBA + 上2屆DSE 成績 & JUPAS放榜

起碼叫做相對公平,雖然我知呢個方法都有不足
心情好浮動🤦🏻‍♂️,睇完新聞覺得自己好驚,quit u retake最後有可能冇得考,唔知點行落去
我諗呢個post入面每一個人都係
如果jupas冇取消,我得20分🤦🏻‍♂️,好少選擇🤦🏻‍♂️
次次都係正苦奶完共之後
香港人埋單
屌佢老母
依家20都有好多
惟有等jupas消息啦
如果真係五月搞唔到dse jupas cycle都一定要改
之前都講過 要八月放到聯招既話 最遲都一定要五月頭開考到
上年retake lm

真心今年黎retake 真系好灰 好似一系tritake 哂多一年 一系就 ifc 排隊刷首抽禁
same
不過都未洗太驚,cancel其實都係不切實際,你話要推遲,疫情需要,咁推到盡都係要考,真係怕死嘅自己下年考,出面都有post講根本停晒課用中小學課室考,都已經可以控制到唔會大爆,如果我仲係日校生或者retaker,拖一年我寧願照考,不過真係考到大爆發又係成個社會嘅大穫嘢,所以真係十五十六依排幾日一小單,十日一大單,嚇都嚇飽,都真係唔知講乜好
個垃圾正苦一考完有學生瀨野,佢就重麻煩
直接唔撚考就無risk bear
本身臨考前係咁chur 聽到延遲已經無咩心機溫 去到依家日日喺度打機 如果再postpone 或者取消可以點頂完全想像唔到點捱落去
ce dse 啲paper又操曬無心機再搞 但係再遲考又唔溫翻 啲野又唔記得曬
same here依家好似考完咁日日打機打到天光
第二日又變返下晝先起身刨書 無左個mood
想comfort下大家都唔識啦,個正苦咁搞嚟搞去,聖人都頹啦,幾強心理質素都唔掂,大家盡人事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞